• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ve İsrail arasında kritik 'İran' görüşmesi!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
ABD ve İsrail arasında kritik 'İran' görüşmesi!

ABD ile İsrail'in önümüzdeki hafta İran konusunda önemli bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

ABD ile İsrail'in önümüzdeki hafta İran konusunda önemli bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail'in önümüzdeki hafta başında Beyaz Saray'da İran'ın nükleer programı konusunda üst düzey görüşmeler yapacağını söyledi.

Washington'dan bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre İsrail heyetine Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi başkanlık edecek ve heyet Trump'ın üst düzey danışmanlarıyla bir araya gelecek.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan kaynak, iki ekibin ABD-İran nükleer müzakerelerinin potansiyelini ve Tahran'la ilgili bölgesel konuları ele almasının beklendiğini söyledi.

Görüşmeler, ABD'nin İran'a gönderdiği ve nükleer görüşmeler konusunda İran yönetimine iki ay süre tanıdığı mektubun ardından gerçekleşecek.

ABD ve İsrail bir süredir İran'ın nükleer faaliyetlerini kısıtlamaya çalışıyor.

ABD bu doğrultuda İran'a yaptırım uygularken İsrail ise İran'ın doğrudan hava saldırılarıyla hedef alınmasını talep ediyor.

Trump'ın İran ile son bir müzakere seçeneğini gündeme almak için söz konusu mektubu gönderdiği, bu girişimin sonuçsuz kalması halinde ise askeri seçeneklerin devreye girebileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AHMET AKDEMİR

körler sağırlar birbirini ağırlar meselesi israil sıkıştıkça irana sarar ama bir işede yapamayacağı için bön bön oturur bekler....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23