• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD SİHA'sı ülkeye zorunlu iniş yaptı! Kabileler alıkoydu

Yeniakit Publisher
2021-01-25 22:35:00 -
ABD SİHA'sı ülkeye zorunlu iniş yaptı! Kabileler alıkoydu

ABD'ye ait bir silahlı insansız hava aracı (SİHA), üzerindeki füze ile Nijer'e zorunlu iniş yaptıktan sonra bölgedeki kabilelerce alıkonuldu.

ABD'ye ait bir silahlı insansız hava aracı (SİHA), üzerindeki füze ile Nijer'e zorunlu iniş yaptıktan sonra bölgedeki kabileler tarafından alıkonuldu.

Sosyal medyada, AGM-114 Hellfire füzesinin takılı olduğu MQ-1 tipi ABD SİHA'sının üzerinde oturan Afrikalılara ilişkin görüntüler dolaşıma girince ABD Afrika Komutanlığı (AFRCIOM) konuya açıklık getirdi.

AA muhabirine açıklama yapan AFRICOM sözcüsü Kelly Cahalan, "23 Ocak'ta ABD Afrika Komutanlığına bağılı uzaktan kumandalı bir MQ-1 hava aracı Nijer'in Agadez bölgesine acil iniş yaptı. Araç bölgedeki operasyonlara destek görevi icra ederken mekanik bir arıza ortaya çıktı." dedi.

SİHA'nın arızasına ilişkin inceleme başlatıldığını belirten Cahalan, aracın füzesi ile birlikte teslim alınıp alınmadığına cevap vermekten kaçındı.

Cahalan, güvenlik nedeni ile aracın şu anda alınıp alınmadığını ifade edemeyeceğini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ufuk

Agadez bizim soydaşlarımız,Afrikalı Türkler halı hazırda Osmanlı için her cuma hutbesinde dua edilmektedir,biraz araştırma yapın şaşıracaksınız. ABD'nin Afrika daki en büyük üssü nijerde bulunmaktadır. Nijer Dünya'nın en zengin uranyum noktası ve agadez kabilesi ABD destekli verirler sihayi meraklanmayin.

Nuna Nun

Amerika’ya dünyada çok sayıda milletlere ait insanlar tiksinti duyuyor. Bu aşağılık emperyal devletin her kıtada askeri komutanlığı var. Keşke ABD ye or...puluk yapan fahişeler olmasa. (bizim ülkede de çok var) yıkılmaları daha kolay olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23