• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD basını: "Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor"

Yeniakit Publisher
2019-08-18 14:46:00 -
ABD basını: "Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor"

ABD'li basın kuruluşu Foreign Policy (FP), "Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor" başlığıyla verdiği haberinde Başkan Erdoğan'ın ABD'yi etkileyerek hedefine ulaştığını yazdı.

ABD'nin köklü medya organlarından Foreign Policy (FP), Fırat'ın doğusundaki terörist unsurlara yönelik düzenlenecek müşterek harekat hakkında çarpıcı analizlerde bulundu. Amerikalı medya kuruluşu, Türkiye ve ABD'nin şartlar üzerinde anlaşması hakkında, "Başarılı ABD diplomasisinin Türkiye'yi tek başına hareket etmekten vazgeçirdiği düşünebilir. Ama Ankara'nın zafer edasıyla 'ABD bizim pozisyonumuza yaklaştı' demesinin bir sebebi var." sözlerine yer verdi.

Türkiye dik durdu

Türkiye, Trump yönetiminin tüm yaptırım tehditlerine rağmen S-400 konusunda geri adım atmamış, füze sistemini satın almıştı. Türkiye'nin S-400 konusundaki kendinden emin ve kararlı tutumu sayesinde ABD tehdit olarak savurduğu yaptırımları uygulamakta bile temkinli davranmak zorunda kaldı.

Fırat'ın doğusundaki YPG hedeflerine yönelik düzenlenmesi planlanan olası bir operasyon konusunda, Başkan Erdoğan yine geri adım atmadı ve etkin bir diplomasi örneği sergiledi. Tarafların uzlaştığı müzakereler neticesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika'nın Münbiç gibi oyalama sürecine girmesine müsaade etmeyeceğiz." yorumu sürece damgasını vurdu.

"Erdoğan'ın fırtınası”

Foreign Policy de, S-400 yaptırımları ile Fırat'ın doğusuna düzenlenmek istenen operasyonun hemen hemen aynı zamana denk gelmesinin altı çizdi, "Erdoğan'ın fırtınası, konuşmaların seyrini değiştirdi" yorumunda bulundu. FP, haberin detayında Türkiye'nin müşterek harekat konusunda elde ettiklerini "olağanüstü" olarak tanımlarken, Başkan Erdoğan'ın diplomasi yeteneğine dikkat çekildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KEMALİST(DİRENİŞ)

BENDE BAŞPARMAĞINDA DİYORUM; TRUMP'LA BERABER O VERİLEN POZDAKİ GİBİ S/400 DİK DURUŞ MESELESİ DEĞİL BU MESELE ,DAHADA ÖTESİ.

Nadir Baba

O da birşey mi. Bizi de 20 yıldır parmağında oynatıyor. Her zaman haklı ve her zaman başarısızlıklarına kılıfı hazır. Lider oligarşisini kurdu ve şimdi de hanedanlaşmaya gidiyor. Gitti bile ama biz halâ uyanmadık. Hepimizi şapşala çevirdi. Ne yozlaşmayı ne yolsuzlukları görür olduk. Herhangi bir aksaklık ve yanlışlığında da; reis iyi ama etrafı kötü diyerek hep birlikte koro halinde nidalar atıyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23