• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

7 soruna ev usulü 7 reçete

Yeniakit Publisher
2018-11-16 21:30:00 -
7 soruna ev usulü 7 reçete

Bazı kimseler uyku sersemliğini atmak için sabah sabah kahve içer. Güzelim naneyi koklayın, açılın ve kafeinden kaçının! İşte bu reçetelerimizden biriydi..

 

Pahalı ilaçlar ağrılardan ve hastalıklardan korunmanın tek çözümü değil. Bazen ihtiyacınız olan tek şey elinizdekileri düzgün şekilde değerlendirerek derdinize kendinizin çözüm bulmasıdır. Birçok ev yapımı sağlıklı çözümler, hastalığınız ya da rahatsızlığınızda size yardımcı olabiliyor. İşte minik bir liste:

Yanıklar için siyah çay

Güneş yanığı herzaman olabilir. Yaz kış fark etmez. Eğer böyle bir durum meydana gelirse yapmanız gereken şey sallama siyah çay kullanmak. Sallama çayı ılık halde demleyin ve sallama çayı poşetiyle suratınıza damlatın. Siyah çayda bulunan tannik asit yanıkları iyileştirmede çok iyidir.

Sivrisinek ve arıya kabartma tozu
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Acı veren arı sokmaları ve sivrisinek ısırıkları canınızı sıkacaktır. Su ile karıştırılmış kabartma tozuna peçete bandırarak arının veya sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Hemen iyileşeceksiniz. Ayrıca kabartma tozu yerine karbonat da kullanabilirsiniz.

Boğaz ağrısı için elma sirkesi

Boğazınız ağrıdığında hâlâ pahalı ilaçlar mı alıyorsunuz? Lüzum yok. Çözümü gayet basit. Yarım su bardağı su ile elma sirkesini karıştırın. Bir saat içinde birkaç kere gargara yapın. Boğazınızdaki bakteriler yok olacaktır.

Uyku sersemliği için nane koklayın

Yorgunsunuz ve kendinize gelemediniz. Hemen birkaç bardak kahve içmeyin. Kafeinden kaçının. Tek yapmanız gereken dalından koparılmış bir naneyi koklamak. Aromaterapi tedavisinde insanları uyandırmak için kullanılan bu yöntem ile güne mükemmel zinde başlayabilirsiniz. Üstelik tamamen doğal! Naneyi pencerenizdeki saksıda yetiştirmeniz çocuk işidir..

Yaralar için bal

İçerisindeki laktik asit sayesinde balın iyileştirici etkisinin olduğunu kanıtlanmıştır. Bal yemek yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Çam balı bakterilere karşı daha etkili olduğundan önceliğiniz çam balı olmalıdır.

Siğiller için selobant

Selobantlar çok pratikler ve her işi görüyorlar. Hatta siğilleri bile geçiriyorlar. Selobant, siğilleri önce gerdirir sonra da yok olmalarına yardımcı olur. Eğer siğiliniz 6 günlük veya daha uzun süredir varsa, siğillerin üzerindeki ölü deriyi çıkarana kadar selobantı yapıştırıp çekin. Kolay ve pratik.

Yorgun ayaklar için yine sirkeli su

Bütün gün ayakta durmak ayaklarınızı çok yorar. Bildiğiniz gibi ayağınızın sağlıksız olması hemen hemen her hastalığa davetiye çıkartır.

Ayaklarınızı eski halinde döndürmek için boğazınız için elma sirkesi ile suyu eşit ölçüde karıştırıp gargara yaptığınız gibi bu defa karışımı çokça yapıp leğende ayaklarınızı dinlendirin.

Aynı zamanda ayağınızdaki bakteriler hemen yok olacaktır. Sirke antiseptiktir, son derece de ucuzdur, hiç aklınızdan çıkarmayın.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23