• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

20 saniye ile ülkenin geleceğini kurtarabilirsin

Yeniakit Publisher
2020-03-28 23:29:00 -

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 20 saniye el yıkama tavsiyesi bir yandan da su tüketiminin aşırı artmasına neden oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan tasarruf çağrısına duyarlılık gösteren bir kişi hem sağlığımızı hem de suyumuzu nasıl koruyabileceğimizi tarif etti.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan tasarruf çağrısına duyarlılık gösteren bir kişi hem sağlığımızı hem de suyumuzu nasıl korumamız gerektiğine ilişkin bir video yayınladı. Videoyu çeken kişi, "Gün içerisinde çok fazla el yıkadığımız için su kaynaklarımızı israf ediyoruz. Özellikle 20 saniye musluğu açık tutarak ziyan ediyoruz. Biz bunun çaresini şöyle bulduk. Boş bir sıvı sabun kabının içine su doldurup ellerimizi önce ıslıyoruz, sonra da sabunumuzu alıp 20 saniye boyunca elimizin her yerine değecek şekilde yıkıyoruz. Böylelikle su israfını azaltıp, yazın yaşayacağımız su kıtlığından kaçınıyoruz." diyerek su tasarrufunun ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

DSİ bilgilendirme yapmıştı

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkisiyle kişisel temizliğe yönelik su sarfiyatı haklı gerekçelerle yükselmiştir. Ancak bu durumda dahi alınacak basit ama etkili tedbirler ile yaşam kaynağımız olan suyumuzu tasarruflu kullanmak mümkün olup, bu aynı zamanda hepimizin vatandaşlık görevidir" denildi.DSİ Genel Müdürlüğü, "Su Varsa Sağlık Var" başlıklı bir açıklama yaparak vatandaşlara seslendi.DSİ'den yapılan açıklamada, "Su günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar kıymetli hale gelmiştir. Zira aşırı nüfus artışı, kontrolsüz sanayileşme, plansız kentleşme ve kirlilik, sınırlı su kaynaklarımızın üzerindeki baskıyı giderek arttırmaktadır. Günümüzde etkileri hissedilir derecede artan küresel ısınma ve iklim değişikliği de tatlı su kaynaklarımız üzerinde ilave strese sebep olmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz tüm bu etkenlerin ağır yükü altında bulunan su kaynaklarımızın korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmektedir. İlgili kurum, kuruluş ve tüm paydaşlarla işbirliği içinde gerek gıda güvenliğinin temini, gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması açısından kilit role sahip olan su kaynaklarımızın optimum seviyede değerlendirilmesi çerçevesinde çevre ve tabiatla uyumlu projeler geliştirilmekte ve hayata geçirilmektedir. Ancak, su kaynaklarımızın korunması hususunda kurumlar tarafından yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler, vatandaşlarımızın kıymetli katkıları olmadan bir yönüyle eksik kalacaktır. Üstelik son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkisiyle kişisel temizliğe yönelik su sarfiyatı haklı gerekçelerle yükselmiştir. Ancak bu durumda dahi alınacak basit ama etkili tedbirler ile yaşam kaynağımız olan suyumuzu tasarruflu kullanmak mümkün olup, bu aynı zamanda hepimizin vatandaşlık görevidir" denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa

 HAVUZLARINI DOLDURANLARADA BİR VİDEONUZ VARMI ACABA.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23