• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

100. günde dualar Mısır için

Yeniakit Publisher
2013-10-11 20:18:18 - 2013-10-11 20:19:30
100. günde dualar Mısır için

Mısır’daki darbenin 100. günü dolayısı ile Türkiye’nin dört bir yanında organizasyonlar düzenlendi. Konya’da Mısır halkı için Kunut Duası okunup darbe mağdurları için gözyaşı döküldü. Malatya ve Tunceli’de ise STK’lar Sisi’nin katliamlarını lanetledi.

Mısır’daki darbenin 100. günü, Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) organizasyonuyla Konya’da sabah namazında Kunut Duası okundu. Sabah namazında tarihi Kapu Camisi’nde toplanan cemaat, Mısır’daki darbe mağdurları için gözyaşı döktü, dua etti.
TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, program sonrası yaptığı açıklamada, etkinliğin Türkiye genelinde gerçekleştiğini söyledi.
Darbenin 100. gününde, dünyanın Mısır’da olaylara kayıtsız kaldığını dile getiren Öksüz, “Zulüm altında kalanların yanındayız. Zalimin karşısında olmak, İslami ve insani bir görevdir. Mısır’da ve Suriye’de yaşananlara Türkiye kayıtsız kalmadı. Biz de bir sivil toplum kuruluşu olarak darbe ve darbecilere karşı mazlumların yanında olmak adına organizasyonlar yapıyoruz. Duamız ve temennimiz, yeryüzünde mazlum insanların kan ve gözyaşının dinmesi üzerinedir” diye konuştu.
Namaz sonrası, Konya Büyükşehir Belediyesince vatandaşlara süt ve simit ikramı yapıldı.  
STK’LAR DARBEYİ LANETLEDİ
Malatya ve Tunceli’de de sivil toplum kuruluşları, Mısır’daki yaşanan darbe ve katliamlara yaptıkları basın açıklamalarıyla tepkilerini dile getirdi. Malatya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Mısır’daki darbenin 100. günü dolayısıyla, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde ortak basın toplantısı düzenledi.
Katılımcılar adına konuşan Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bilgi ve İletişim Komisyonu Başkanı Necip Cengil, kime yapılırsa yapılsın haksızlıklara, darbelere, zulümlere karşı olduklarını ifade ederek, “Darbeye karşı direnen Mısır halkının sabrını, kararlılığını paylaşıyoruz. Darbelere karşı olduğumuzu açıklıyor, kardeşlik havasının sınır tanımadığını, tanımayacağını, insanlığın insanca duruşuna saygımızı ve desteğimizi ifade ediyoruz. Dünya darbeye darbe diyemeyen iki yüzlü sistemlerle tanıştı” diye konuştu.
Konuşmanın ardından toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri Rabia işareti yaptı.
TUNCELİ’DE PROTESTO
Tunceli’de Genç Memur-Sen üyeleri, Moğoltay Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde toplandı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Tunceli İl Temsilcisi Mehmet Erbay, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini belirtti.             
Bu arada gruptakilerin “Sen susarsan dünya susacak”, “İnsanlık daha fazla ölmesin” yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.
Grupta bulunanlar basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23