• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: "Gözlerimizin önünde…"
Türkiye'nin güncel haber kaynağı Yeni Akit'i Google'da takip et, gündemi kaçırma.
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: “Gözlerimizin önünde…”

Katil terör devleti İsrail, ABD ile İran arasındaki savaşı bitiren tarihi mutabakatın ardından büyük bir panik yaşıyor. Küresel zorbaların tüm engellemelerine rağmen barış anlaşmasını Türkiye, Katar ve Pakistan’ın şekillendirdiğini belirten Siyonist Bakan Amichai Chikli, "Bizi en çok korkutan şey gözlerimizin önünde yükselen bu yeni ittifaktır" diyerek Ankara liderliğindeki üçlü gücün yarattığı korkuyu açıkça itiraf etti.

#1
Foto - Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: "Gözlerimizin önünde…"

Terör devleti İsrail’in Diaspora Bakanı Amichai Chikli, ABD ile İran arasındaki savaşı sonlandıran mutabakatı Türkiye, Katar ve Pakistan'ın şekillendirdiğini belirterek, bu durumdan endişe duyduğunu ifade etti. Katil Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi üyesi Bakan Chikli, 103 FM radyosuna açıklamalarda bulundu.

#2
Foto - Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: "Gözlerimizin önünde…"

Batı dünyasının yıllardır uyguladığı abluka ve savaş nedeniyle ekonomisi zarar gören İran'ın durumuna değinen Chikli, "Şekillenen anlaşma endişe verici, ancak beni en az endişelendiren şey İran ekonomisinin yeniden canlanması. Beni çok daha fazla endişelendiren husus, bu anlaşmayı şekillendiren eksendir: Türkiye, Katar ve Pakistan. Gözlerimizin önünde yükselen yeni bir eksen görüyoruz." ifadelerini kullandı.

#3
Foto - Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: "Gözlerimizin önünde…"

ABD İRAN MUTABAKATI Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, 15 Haziran'da ABD ve İran'ın, yürütülen müzakerelerin ardından, Lübnan dahil tüm cephelerde çatışmaları sonlandırmak üzere mutabakata vardığını duyurmuştu.

#4
Foto - Siyonist bakan Türkiye korkusunu açık etti: "Gözlerimizin önünde…"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi de ABD ile mutabakata varıldığını doğrulayarak, mutabakat zaptının 19 Haziran'da İsviçre'de imzalanacağını açıklamıştı. ABD-İran mutabakatının özellikle Lübnan'ı da kapsayacağının açıklanması İsrail'de tartışmalara neden olmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz, Lübnan'ın güneyinde işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini ileri sürmüştü. Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, ABD ile İran arasında sağlanan mutabakat sürecinde Türkiye'nin rolüne ilişkin, "Türkiye'nin kardeş liderliğiyle bu süreçte sürekli temas halindeydik ve tüm bu konularda ortak duruş sergiledik." demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23