• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Patlıcan alırken buna dikkat edin!

2017-05-04 19:12:56
Patlıcan alırken buna dikkat edin!

İşte sebze ve meyvelerin kalitesini aynı zamanda da tazeliğini anlamanın yolları. - Kayısı - Kayısı seçerken lekesiz, eziksiz ve tek renkte olmasına dikkat edin. Bunların dışında kayısının yüzeyi tamamen kuru ve bastırdığınızda şeklinin bozulmamış olmasına dikkat edin.

#1
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Patlıcan - Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin. Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

#2
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Kavun - Olgunlaşmış bir kavuna vurduğunuzda tok bir ses çıkması gerekir. Bununla birlikte kavunun kabuğu pürüzlü ve kaba olması gerekir.

#3
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Kabak - Kabağın renginin tek renk olmasına özen gösterin. Patlıcandaki gibi üzerinde çeşitli renk tonları olan kabakları seçmemeye özen gösterin. Aynı zamanda boylarının 20 cm aşmamasına dikkat edin.

#4
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Limon - Limonları seçerken tek renk ve parlak olmasına dikkat edin. Ayrıca her zaman ağır olanları seçin. Daha sulu olacaklardır.

#5
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Erik - Eriği seçerken üzerinde buğular olanları tercih edin. Bu durum ağaçtan yeni koparıldığını gösterir.

#6
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Salatalık - Salatalık hafif mat ince ve yeşil olmalıdır. Salatalığın tazeliğini gösteren en önemli etken sap kısımlarının henüz kopmamış olması ve sarı olmasıdır.

#7
Foto - Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Bal kabağı - Küçük veya orta boy kabakları seçin. Sapının kuru olması gerekir. Hafif mavimsi kabuğu olan balkabakları en tatlı olanlarıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23