• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
26
Çok şaşıracaksınız! Modeminize patates taktığınızda bakın neler oluyor?

2020-09-07 08:27:25
Çok şaşıracaksınız! Modeminize patates taktığınızda bakın neler oluyor?

Pratik bilgiler günlük yaşamda çok işe yarıyor. Onlardan en ilginci de modeme patates takılınca ortaya çıkan sonuç. Peki modeminize patates taktığınızda neler olur? İşte çok şaşıracağınız pratik bilgiler...

#1
Foto - Öz amaçlarından farklı alanlarda kullanılan malzemelere hayret edeceksiniz. İşte hayat kurtaracak birbirinden ilginç pratik bilgiler. Sarımsağın bu faydasına inanamayacaksınız. Sarımsak, içerdiği kimyasallar nedeniyle, uzun süre direkt cilde temas ettiğinde üçüncü dereceden yanıklara neden olabilir.

Öz amaçlarından farklı alanlarda kullanılan malzemelere hayret edeceksiniz. İşte hayat kurtaracak birbirinden ilginç pratik bilgiler. Sarımsağın bu faydasına inanamayacaksınız. Sarımsak, içerdiği kimyasallar nedeniyle, uzun süre direkt cilde temas ettiğinde üçüncü dereceden yanıklara neden olabilir.

#2
Foto - Makarna kurtarıcı yemeklerimizden biri. Evde yemek olmadığında, karınlar aç ama bekleme sabrı olmadığında direkt sarıldığımız besinlerden biri. İtalya gibi, makarnayı çok seven ülkelerde ise makarna yapmak, bir sanat gibi görülüyor. Peki sizde o acele ile makarna suyunu lavaboya dökenlerden misiniz? Eğer öyleyse ölümcül bir hata yapıyorsunuz demektir.

Makarna kurtarıcı yemeklerimizden biri. Evde yemek olmadığında, karınlar aç ama bekleme sabrı olmadığında direkt sarıldığımız besinlerden biri. İtalya gibi, makarnayı çok seven ülkelerde ise makarna yapmak, bir sanat gibi görülüyor. Peki sizde o acele ile makarna suyunu lavaboya dökenlerden misiniz? Eğer öyleyse ölümcül bir hata yapıyorsunuz demektir.

#3
Foto - Nişastalı bir besin olan makarna pişirildiğinde o nişastanın bir kısmı suya karışır. Makarna suyunun bulanık ve kirli durmasının nedeni de aslında budur. Bu nişastalı, tuzlu makarna suyunu makarna sosunuzun mükemmel ipeksi bir kıvama ulaşması için değerlendirebilirsiniz.

Nişastalı bir besin olan makarna pişirildiğinde o nişastanın bir kısmı suya karışır. Makarna suyunun bulanık ve kirli durmasının nedeni de aslında budur. Bu nişastalı, tuzlu makarna suyunu makarna sosunuzun mükemmel ipeksi bir kıvama ulaşması için değerlendirebilirsiniz.

#4
Foto - Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler oluşur. Makarnayı haşlamak için kullandığınız makarna suyu bu ikisinin ayrılmasını engelleyerek bu görüntünün oluşmasını engeller. Ayrıca sosunuzun kıvamını zenginleştirerek lezzetli bir tat ortaya çıkarır. Peki, makarna suyunu israf etmeden haşlanmış makarnanızı nasıl çıkarırsınız? Makarna suyunu bir süzgeç yarımıyla buraya akıtın. Makarnalarınızı haşlarken daha az su kullanın.Makarnanıza olması gerekenden fazla su eklemeyin ve yapışmasını engellemek amacıyla pişirirken sürekli karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da hazırlıyorsanız makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz. Arta kalan makarna suyunu sakın atmayın. Soğumaya bırakın ve bir buz tepsisine yerleştirerek dondurucuya koyun. Daha sonra makarna suyunuzu çorbalara, soslara, salçalarınızı ve zengin kıvama gelmesini istediğiniz her türlü yemeğe ekleyebilirsiniz.

Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler oluşur. Makarnayı haşlamak için kullandığınız makarna suyu bu ikisinin ayrılmasını engelleyerek bu görüntünün oluşmasını engeller. Ayrıca sosunuzun kıvamını zenginleştirerek lezzetli bir tat ortaya çıkarır. Peki, makarna suyunu israf etmeden haşlanmış makarnanızı nasıl çıkarırsınız? Makarna suyunu bir süzgeç yarımıyla buraya akıtın. Makarnalarınızı haşlarken daha az su kullanın.Makarnanıza olması gerekenden fazla su eklemeyin ve yapışmasını engellemek amacıyla pişirirken sürekli karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da hazırlıyorsanız makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz. Arta kalan makarna suyunu sakın atmayın. Soğumaya bırakın ve bir buz tepsisine yerleştirerek dondurucuya koyun. Daha sonra makarna suyunuzu çorbalara, soslara, salçalarınızı ve zengin kıvama gelmesini istediğiniz her türlü yemeğe ekleyebilirsiniz.

#5
Foto - Domateslerin çabuk çürümesini önüne geçmek istiyosanız koparılan kısımlarını aşağıda bırakın. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

Domateslerin çabuk çürümesini önüne geçmek istiyosanız koparılan kısımlarını aşağıda bırakın. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

#6
Foto - Tencerenin başında uzun süre beklemek sıkıcı olabilir. Taşmanın önüne geçmek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde koyabilirsiniz.

Tencerenin başında uzun süre beklemek sıkıcı olabilir. Taşmanın önüne geçmek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde koyabilirsiniz.

#7
Foto - Zencefili kaşıkla soyabilirsiniz.

Zencefili kaşıkla soyabilirsiniz.

#8
Foto - Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik ya da jelatin sarabilirsiniz.

Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik ya da jelatin sarabilirsiniz.

#9
Foto - Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile engelleyebilirsiniz.

Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile engelleyebilirsiniz.

#10
Foto - İçeriğindeki su ve kimyasallar dolayısıyla patates, Wi-Fi sinyallerini çekip yansıtabilir. Dolayısıyla internetiniz daha da hızlanır.

İçeriğindeki su ve kimyasallar dolayısıyla patates, Wi-Fi sinyallerini çekip yansıtabilir. Dolayısıyla internetiniz daha da hızlanır.

#11
Foto - Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

#12
Foto - Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.

Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.

#13
Foto - Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.

Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.

#14
Foto - Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğun kolaysa soyabilirsiniz.

Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğun kolaysa soyabilirsiniz.

#15
Foto - Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

#16
Foto - Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.

Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.

#17
Foto - Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

#18
Foto - Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.

Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.

#19
Foto - Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.

Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.

#20
Foto - Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini önlersiniz.

Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini önlersiniz.

#21
Foto - Parmağınıza kıymık batarsa... Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Parmağınıza kıymık batarsa... Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

#22
Foto - Burnunuz tıkalıysa... Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

Burnunuz tıkalıysa... Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

#23
Foto - Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için.Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için.Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

#24
Foto - Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

#25
Foto - Topuklarınız sertleşiyorsa… Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

Topuklarınız sertleşiyorsa… Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23