• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

İzmir’in tarihi semti Kadifekale’de Mardinli kadınların kurduğu tandırlarda pişen ekmekler hem geçmişten gelen geleneği yaşatıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

#1
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

Kadifekale surlarının içinde yükselen tandır ekmeği kokusu, İzmir’de yaşayan Mardinli kadınların yıllardır sürdürdüğü geleneği geleceğe taşıyor.

#2
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

Kadifekale surları içerisinde odun ateşiyle kurulan tandırda, Mardin'e özgü ekmekler pişiren kadınlar, sabahın erken saatlerinde hazırlıklara başlayarak gün boyu üretim yapıyor. Tandır başında zorlu şartlarda çalışan kadınlar, hem geleneklerini yaşatıyor hem de evlerinin geçimini sağlıyor.

#3
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

Kadifekale'nin yıllardır olumsuz haberlerle anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten kadınlar, semtin tarihi dokusunun ve misafirperver yapısının öne çıkarılmasını istiyor. Yıllardır bölgede yaşayan ve çoğunluğunu Mardinli yurttaşların oluşturduğu semtte, mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla kurdukları tandırlarla ekmek üretimini sürdürüyor.

#4
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

Tandırda pişen ve sıcak olarak satışa sunulan ekmeklerin tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Vatandaşları hem lezzetli tandır ekmeğini tatmaya hem de Kadifekale'nin tarihi atmosferini görmeye davet eden kadınlar, tüm İzmirliler'i surlara beklediklerini söylüyor.

#5
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

İzmir Kadifekale'de tandırda ekmek yapan 55 yaşındaki Felek Bilmez, geçimini bu işten sağladığını belirtti. Bilmez, "Ekmeklerimizi sadece tuz ve maya ile yapıyoruz. Herkes çok seviyor, İzmir'in her yerinden gelip alıyorlar. 20 liraya satıyoruz, hem sağlıklı hem ucuz. Ama buraya gelmeye korkuyorlar; adı kötüye çıkmış. Oysa biz kötü insanlar değiliz, misafirperveriz, kardeşiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

#6
Foto - Mardin geleneği İzimr'de yaşatılıyor! Kadifekale surlarında tandır ekmeği kokusu

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Göç mahvetti güzelim İzmir i

İzmir yaşanacak yer olmaktan çıktı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23