• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

Tedbir ve Takdir İmanımızdır!

20 Mart 2020
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Bismillahirrahmanirrahiim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-î Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Hocalarımıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

“Andolsun ki, sizi bazen çetin korkularla, bazen açlık ve yoksullukla, bazen de servetinizi, sağlığınızı ve ürünlerinizi elinizden alarak imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!”(Bakara S.157) İlahi mesajın hükmü mucibince Allah’ın (c.c) takdir ettiği hayatlarımızdaki; iman-inkar, itaat-isyan, sağlık-hastalık, varlık-yokluk, mutluluk-üzüntü, hayat ve ölüm kaçınılamaz kulluk imtihanlarımızdır!

Ölümümüze kadar devam edecek bu büyük kulluk sınavlarımıza karşı başarımızın sırrı ve ilacı olan sabır; isyan etmeden kul planında her türlü Maddi ve Manevi tedbirleri almaktır!

Yani, Tedbir bizden! Takdir Allah’tandır!

İnsanlığın baş düşmanı Siyonist güçlerin eliyle tezgâhlanan ve tüm dünyayı saran korku, paniği tetikleyen Covid-19 Virüs Mikrobu ne ilktir ne de sondur! İnsanlık tarih boyunca Veba, Taun, Verem, Domuz gribi ve sıtma benzeri salgınlarla ve asrımızda en tehlikelisi Kanser Virüsü karşısında çok bedeller ödemiştir! Ve kıyamete kadar ödeyecektir!

Bu mikropların ana hedefi insandır! O halde İnsanı mikroplardan korumak için mücadele fertlerin, ailelerin ve devletlerin ana görevlileridir! 

İmansızlık, İlimsizlik, Gusülsüzlük, Abdestsizlik, Namazsızlık, Zekâtsızlık, Oruçsuzluk, Sevgisizlik, Moralsizlik, Ahlaksızlık, Hayâsızlık, Merhametsizlik, Cihadsızlık ve Tedbirsizlik yani Sabırsızlık Virüsleri hastalıkların ve huzursuzlukların yayılmasının ana sebeplerindendir!

Bütün Mikropların panzehiri yani antibiyotiği İslami İman, İlim, Amel, Ahlak, Helal ve Haram İlkeleridir! 

“Size rızık olarak verdiğimiz temiz ve helâl nimetlerden yiyin. Bu hususta azgınlık, nankörlük ve israf yapmayın; aksi halde gazabım tepenize iner. Kimin de üzerine gazabım inerse, artık o helâk uçurumuna yuvarlanıp gider.” (Taha S.81) ilahi mesajı hastalıkların ve huzursuzlukların ana sebebini bize apaçık haber vermektedir!

Dinimiz İslam’ın kesin olarak haram kıldığı en büyük Virüsler olan Faiz, Fuhuş, Cinsi sapıklık, Kumar, Eroin, Esrar, Sigara, Alkol, Domuz eti ve benzeri necis yiyecekler, Alkol ve benzeri necis içecekler yasak edilmeden, maddi ve manevi hastalıklar ve huzursuzluklar asla önlenemez!

Maddi ve Manevi Hastalıklara karşı ilk tedbir İnsanın iç ve dış temizliğidir!

İç temizlik; Allah’a ve gönderdiği İslam İlkelerine kalben ve ruhen İman etmek, inandığını yaşamak ve mideyi helal lokmayla kuvvetlendirmekle başlar!

Dış Temizlik; vücudunu, evini, sokağını pislerden, pisliklerden ve pis rejimlerden temizlemekle başlar!

“Elbiseni tertemiz tut, maddî ve manevî kirlerden arın, pis, murdar ve haram olan her şeyden kaçın (Müddessir S. 4-5) ve … Allah, ancak haramları terk ederek günah işlemekten vazgeçip tevbe edenleri, kendisine itaate yönelenleri ve çok temizlenenleri sever.” (Bakara S. 222) ilahi mesajlarının ışığında; abdest, gusül, namaz, zekât, oruç, sıla-ı rahîm, hayırda ve iyilikte yardımlaşma, dayanışma, dürüstlük, merhamet, selamlaşma, tebessüm, infak, dua ve hepsini kapsayan sadakalar zararlı ve tehlikeli Virüslere karşı en etkili antibiyotik ilaçlardır!

“Ey iman edenler! Allah’ın varlığına inansalar bile, gerek putlara taparak, gerekse kutsal ilan edilen birtakım “cüce şahsiyetlerin” hüküm ve otoritesine kayıtsız şartsız boyun eğerek Allah’a ortak koşan o müşrikler, inanç ve ahlâk bakımından ancak birer necistirler! Pisliktirler….” (Tövbe S. 28) Ayet-i Kerime’si, dünyayı kasıp kavuran, gündemi işgal eden ve tüm insanlığı paniklettiren virüsün yayılma merkezinin; fare, kedi, köpek, her türlü böcek dahil, insan cenini pisliklerini dahi yiyen, binlerce sahte ilahlar uyduran ve Allah’a savaş açan zalim ve Müşrik Çin Kavminden yayılmaya başlaması, Kur’an-ı Kerim’in asrımızdaki en büyük mucizelerindendir! Kur’an-ı Kerim’de müşriklerin yemeklerinin de haram, nikâhlanmalarının da haram kılınmasının sırrı bir kere daha Allahımıza ve Dini İslam’a imanımızı ve bağlılığımızı artırdı elhamdülillah!

Korona ve tüm Virüslerin yaydığı hastalıkların ve huzursuzlukların antibiyotiği olan Anayasamız Kur’an-ı Kerim’i; mazlum kullarına şifa ve rahmet, zalimlere de hüsran olarak gönderen Allahımıza hamdolsun!

Biyolojik saldırılara karşı İslami tedbirlere gelecek yazılarımızla devam İnşAllah!

“...Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumdan bize bir kurtuluş yolu lütfeyle!  Ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır” (Kehf S. 10) Amiin!

Dua ve temennisiyle Salı Akşam’ı saat 20.30’da Akit TV ve Kanal 68 TV’den canlı olarak yayınlanan “MİLLİ DİRİLİŞ!” programında buluşmak ve daha kapsamlı konuşmak duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Hak, Adalet, İlim, İman ve Terbiyeyle oluşacak ahlak ve İrfan toplumuyla Fethin sembolü Ayasofya’mızın açılması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız kutlu olsun.

Selam, sevgi ve duayla...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seyfullah

Hocam Allah razı olsun.İstanbul sözleşmesinin hiç mi kabahati yok.Bu sözleşmeye göre günahlar aşikar işleniyor,dini nasihat suç olmuş.Bir beldede suçlar aşikar işlenir,emri bil maruf yapılmazsa işte böyle belalar yağar.Deprem,Virüs,sel,Yel,Çekirge Allah hükümetimize bu baş belası sözleşmeden bir an önce kurtulmayı nasip eylesin.Amin.

tika

Yaza yaza ... tebrikler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23