• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Bizim “Müslüman” isminden başka ismimiz yok(1)

02 Aralık 2015
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Dinimiz İslâm, ismimiz Müslümadır. Allah’a iman edenlerin Allah’tan başka Rableri olmadığı gibi, Allah’ın dini İslâm’a teslim olanların da Müslüman isminden başka isimleri yoktur. “Âmentü Billah” diyenleri “Müslüman” ismiyle isimlendiren Allahû Teâla’dır. 

“Ve Allah için hakkıyla cihad edin. İnsanlar için O sizi seçmiş. Dinde size hiçbir zorluk yüklemedi; ceddiniz İbrahim’in dininde de böyle idi. Peygamberin size şahit olması, sizin de insanlara şahit olmanız için, O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur’ân’da) sizi ‘Müslümanlar’ ismiyle isimlendiren O’dur. Öyleyse namaz kılınız, zekâtı veriniz ve sımsıkı Allah’a sarılınız! O sizin dostunuz. Ne güzel dosttur; ne güzel yardımcıdır.” (Hacc Sûresi/78)

Madem ki Rabbimiz bizi “Müslümanlar” diye isimlendirmiş, o halde Müslüman isminden başka bir şeyle şeref duymamalıyız. Şayet Allah’ın onayından geçen Müslüman isminden başka isimlerde şeref ararsak, ömür boyu şerefsiz kalır ve de şerefsizlerden oluruz. İslâm dini dışında bir hayat sistemini ve Müslüman ismi dışında da bir isim aramamak, Allah’ın takdirine razı olmaktır. Bu da mü’min olmanın ve mü’min kalmanın alâmetidir.

Allah’ın isimlendirmesi olan Müslüman ismini kâfi görmeyip, “Ben Demokrat Müslümanım”, “Ben hem Müslüman hem laikim” demek, tek başına Allah’ın verdiği Müslüman ismini kâfi görmemektir. Müslüman ismini kâfi görmemek, bir kâfirliktir. Mesela bir Müslüman, “Ben biraz Allah’a, biraz da O’nu tanımayan, O’nun hükmüne ve hâkimiyetine karşı kendi hüküm ve hakimiyetleriyle rakip olmaya kalkışanlara itaat edeceğim” derse, Müslümanlıktan istifa etmiş olur.

İslâm’ın ve “Müslüman” isminin önüne ve arkasına eklemede bulunmak, bir imansızlık alâmetidir. Allah’ın kâfi gördüğünü kâfi görmemektir.

Biz bir tek İslâm’a teslim olan Müslümanlarız. Bizi Müslüman olmaktan çıkartıp başkalaştırmak isteyenler, Müslüman ismi yerine bize “şu”cu veya “bu”cu olmamızı dayatan kimselerdir. Şunu bilelim ki; Müslüman isminin yerine kullanılan “şu”cu veya “bu”cu İslâm’a yüktür. İslâm’dan başka din kabul etmeyenlere de en büyük kötülüktür.

Müslümanlıklarını şöhretleri sayanların, “Müslüman” isminden başka isimlerde şöhret aramaları, kendi Müslümanlıklarına ihanettir.

Müslüman olmayanlara Müslüman olduğunu söylemekle birlikte Müslüman olduğunu gösterenler, Müslümanlıklarına leke düşürmeyenlerdir.

Rabbimizin bize verdiği “Müslüman” isminden başka ismimiz olmaz. İmanımız ve haykırışımız o ki; “Müslüman”, bütün zamanlarda ve mekânlarda ezeli ve ebedi evrensel adımızdır. Bu adı, Allah bize vermiştir. Allah bizi Müslüman diye isimlendirmiştir. Müslüman olmak, asırların insan güzellerinden olmaktır. 

İslâm belli bir zamanla ve belli bir mekânla mukayyed bir din olmadığı gibi, Müslüman ismi de belli bir zaman ve mekânla mukayyed olan bir isim değildir. İslâm Bâkî olan Allah’ın kıyamete kadar Bâkî kalacak olan yegâne hak dinidir. Hakeza Müslüman ismi de kıyamete kadar Bâkî olan bir isimdir. 

“Müslüman” ismi yerine bize kabul ettirilmek istenen bütün isimler, mü’min olarak bizim ile imanımızın arasını açmaya, bizi imanımızdan koparmaya yönelik düşmanca girişimlerdir. Ama bir gerçek var ki; iman fıtrat yoludur. İmanda tebdil ve tağyir olmaz. Dünyanın bütün tertip ve tedbirlerini ortaya koysanız bile yine de imana giden yolları kesemezsiniz. İman kesinti kabul etmez. Dünya hiç Müslümansız kalmamıştır.

Biz “Kefertü Bittağuti ve Âmentü Billahi” diyerek Allah’tan başkasına kulluğu asla ve kat’a kabul etmeyen mü’minleriz. Bizim “Müslüman” isminden başka ismimiz  yok. Ama Allahû Teâla’ya rağmen bize Rablik etmeye yeltenen bir hayli çok. Allah yerine bize Rablik etmeye yeltenenler, adeta biz mü’minlere; “bırakın Allah’ın size verdiği Müslüman ismini. Bizim verdiğimiz şu isimlerle kendinizi isimlendirin” diyorlar. Onlara kanarak, Müslüman ismin önüne ve arkasına birtakım ekler ekleyerek, “şu”cu veya “bu”cu olmuşsak, tehlikenin içine düşmüşüz demektir. Mü’minler için anın vacibi behemehâl “Müslüman” isminin önündeki ve arkasında ekleri kaldırmaktır.

Mü’min olarak biz, biz olacağız. Rabbimizin bize verdiği Müslüman isminden başka hiçbir isme asla razı olmayacağız. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23