• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Trabzonsporlu Sosa, nasıl Fenerli oldu!..

26 Ağustos 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Futbolda transfer borsasını, ekonomi çözüyor. İşte size Jose Ernesto Sosa canlı örneği. Trabzospor’da geçen 3 yıllık zaman diliminde, kaptanlığa kadar yükselme başarısı gösteren oyuncunun yeni sezonda sarı-lacivertli formassıyla mücadele edecek olmasının nasıl izah edilebilir? Şimdilerde herkes, merak edilen bu sorunun cevabını arıyor! Bu konuda söz söyleme hakkını kullanarak diyoruz ki, ‘Trabzonspor için sonuç böyle olmaması gerekiyordu!’ Eğer bir takım, sezonun son haftalarında şampiyonluğu kaçırmış ve gelecek sezon daha güçlü olması gerekiyorsa, bırakın önemli oyuncuları kaybetmeyi, aksayan mevkilere yeni isimler kazanması gerekmez mi? Eğer, bunu yapamıyorsanız futbol-mücadele adına bir şeyler değil, çok şeyler kaçırıyorsunuz demektir. Teknik direktörlük tercihinde tecrübesizlik yaşayan bordo-mavili yönetim, Sosa gibi bir oyuncuyu tarihi rakibi Fenerbahçe’ye kaptırıyorsa, yeni sezona 1-0 yenik başlacak demektir…

Doğruyu söylerken, bırakın köyden kovulmayı, küsmek ve darılmakla bile aklımıza getirmememiz gerekiyor. UEFA ve FIFA gibi oluşumların, finansal konularındaki saçma sapan kararlarıyla Şampiyonlar Ligi’ne katılamama durumunda kalan Karadeniz ekibi, diyelim Sosa’ya ödeyecek mali gücü elinde bulunduramıyor, peki yeni transferler Trabzonspor’u hedefe ulaştıracak mı? Hepsi birer merak konusu gibi gözükse de köyün görünür olması, merakında çabuk bertaraf olduğu manasına geliyor. Bunun da en açık izahı, gelecek sezon için transfer poltikaları pek fazla umut vermiyor olması. Peki, Arjantinli oyuncunun durumu bu kadar önemli mi? Bu sürecin en iyi göstergesi ortaya koyduğu performans! 35 yaşındaki oyuncu, Türkiye serüvenine Beşiktaş’ta başladı. 2016-2017 Milan serüveninden sonra son üç yıl Trabzonspor’da forma giydi. Olcay Şahan’ın devreye girmesiyle Bordo-mavili formaya kavuşan ve kaptanlığa kadar yükselen Sosa, takımına önemli katkı sağladı. Araştırmalar, tecrübeli futbolcunun, 42 resmi maçta 9 gol atıp, 7 golün de pasını verdiğini gösteriyor. Fenerbahçe’nin tarihi rakibinden transfer ettiği oyuncunun, yaşı ve tecrübesinin avantajıyla, yeni takımına katkı sağlayacak manasına geliyor…

FENERBAHÇE’DE NELER OLUYOR?

‘Transferin en hızlısı Fenerbahçe, rakiplerinin oyuncularını alıyor’ şeklinde Anadolu Ajansına düşen haber dikkatimizi çekiyor. Bu başlık, sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için neler yapacak/yapması gerektiğinin özeti. Takıma kazandırılan oyuncuların tarihi rakipleri Beşiktaş ve Trabzonspor’dan transfer ettiği oyuncularla dikkat çekiyor. Transfer sezonun başlamasıyla birlikte Trabzonspor’dan Novak ve Beşiktaş’tan Gökhan Gönül ve Caner Erkin. Son transfer de Sosa. Gerçekleştirilen transferlere bakıldığında, belli bir yaşın üzerinde ve tecrübeli isimlerden oluşuyor. Yine araştırmaya göre, son 5 sezonda her birinde rakiplerinde oynayan 11 yerli ve yabancı oyuncu transfer ettiğini gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, ‘Parayı veren düdüğü çalıyor’ anlayışıyla hareket edildiği, her halinden belli oluyor. Bugün herkes transfer, o transferlerin başarı-başarısızlığını konuşurken Fenerbahçe’nin çiçeği burnundaki teknik direktörü Erol Bulut, kendinden emin bir şekilde ikincilik ya da üçüncülük benim için başarısızlık, diyebiliyor. Bu iddialı söz gerçekleşip-gerçekleşmediğini sezonun başlamasıyla birlikte daha net görme imkânına sahip olacağız. Göz ardı edilmemesi gereken oyuncuların maliyeti, yaş ortalaması, teknik direktörün genç ve beklentisi büyük bir taraftar kitlesi. Tüm bu başlıkların altını doldurmaya çalışıldığında, her şeyin Fenerbahçe aleyhine gözükse de gerek mali gerekse idari konuda sürecini yönetmek, hiç de öyle kolay olmadığı-olmayacağı her halinden belli oluyor, sanırım!. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vaayy be

..Bir tek Trabzonspor adına köşe yazarı var..Neden diğer takımlar adına yok?

Ömer

Yahu bu nedir sosa sosa sanki yeni bulunmuş bir hint kumaşı . Bildiğimiz sosa işte . Tamam iyi oyuncu ama eskidendi . Yaşlandı ağırlaştı sık sık sakatlanıyor . Trabzonun şampiyonluğuna engel oldu . Böyle bir oyuncuya çok para verilmez . Dün Beşiktaş paok maçının yorumlarını dinliyorum . Yok Caner olsaymış yok Gökhan Gönül olsaymış Beşiktaş kazanırmış falan . Yeter artık genç ve çabuk teknik oyuncu istiyoruz . Bunu bulmak zor mu . Paok un iki golünü atan oyuncu sadece 18 yaşında . Bizde daha çok cevherler var da gören bilen yok . Yaşlı bitmiş oyuncu istemiyoruz .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23