• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Azerbaycan kardeşliği ve Şırnak semalarında…

09 Ekim 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

“Orada bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüz. Gelmesek de gitmesek de, O köy bizim köyümüzdür» şiirini okurken, tarihçi-yazar Ahmet Anapalı kardeşimizin, ‘Gitmediğimiz köy, bizim olamaz’ sözünü hatırladım. Tabii bu hatırlamalar, durup dururken olmuyor. Ülke sınırlarımızın ötesine, komşularımıza bir bakın! Bunun son örneği kardeş Azerbaycan’da yaşananlar. Kardeş olmak, sadece iyi güne bağlı kalınarak sözde olmuyor. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘Türkiye Azerbaycan’ın hakkını, hukukunu, topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında tereddüt göstermeyeceğiz.’ Bu duruş, Müslüman Türk Halkının özüne dönüş mesajının en anlamlı yansımasıdır. ‘Tek millet, iki devlet’ vurgusuna, bayrağında ay yıldız olan Pakistan da katıldı. Dayanışmaya birlikte oldu üç devlet, tek millet. Türkiye’nin öncülüğünde inşallah bunun devamı da gelecektir. Bu süreç, durduk yerde değil gelişmişliğin bu birliktelik, iyi ve zor günde paylaşımcı olmanın, sahip olunan milli ve manevi değerlerin neticesidir. Yazımızın giriş bölümünde ifade edilen, gitmediğin köy senin olmayacağı gibi, yanında ve yardımında bulunmadığın toplumlarla kardeş olunamayacağı manasına geliyor…

ÖZGÜRCE UÇAN PARAŞÜTLER

Şırnak’ta Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası haberini okuduğumda, gitmediğimiz o köy mevzusu aklımıza geldi. Gerçekten de, ‘Gelmesek de, gitmesek de, o köy bizim köyümüzdür’ şiirinin içeriğinin bir yutturmaca olduğunu, yapılan bu spor organizasyonunda bir kez daha görmüş olduk. Şırnak denildiği vakit, düne kadar terör örgütü PKK mensuplarınca açılan hendekler, barikatlar, yollara tuzaklanan el bombaları akla geliyordu. Emniyet güçlerimizin kahramanca operasyonlarıyla teröristlerden temizlenen o bölgede bugün spor organizasyonları düzenleniyor. Namazdağı eteklerinde düzenlenen yarışmaya pilotlar hedefe iniş yapabilmek için kıyasıya, bir o kadar gönül rahatlığıyla mücadele ettiler. Şırnak Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın ‘İlimizde yakaladığımız güven ve huzur ikliminde, paraşütlerin havada özgürce güven içinde uçtuğunu görmek, mutluluk verici’ görüşleri, ülke olarak nereden-nereye geldiğimizi, huzur ve gelişmişliğin boyutunu o denli anlamlı özetliyor ki…

SPORDA DEĞERLER EĞİTİMİ!

Devlerimizin terörden arındırılan doğu ve güneydoğu bölgelerimiz, düzenlenecek sportif organizasyonlarla çocuklara-gençlerle birlikte olma vakti. Söz söylenemediği, yazı da yazılmadığı takdirde nasıl ki bizim-sizin olmayacağı gibi, gitmediğiniz köy-mahalle-mezraya da yabancı kalacaksınız. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre ülkemizin en genç ili Şanlıurfa. Bölgede yer alan gençlerin talebinde kültürel, eğitim, müzik, araştırma ve sosyal aktiviteler ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Sosyalleşme ve sağlıklı kalmanın önemli basamağı beden eğitimi ve spor. Ülkesinin milli ve manevi değerleriyle yoğrulan spor hocaları tarafından eğitilmeyi bekleyen bir potansiyel gençlik var. Huzur ve güven ortamının sağlandığı bölgede, işlenmeyi bekleyen bir cevher. Bu sürecin sağlıklı işlemesi ve katılımın devamlılığı için neden spor, sorusunun cevabı yine araştırmalarda ‘Öğrencinin en sevdiği ders beden eğitimi!’ ise, fazla söze ne hacet. Sporu bir araç olarak kullandığınızda, çocukların/gençlerin dünyasına rahat bir şekilde girebilecek, yaptırdığınız spora değerle eğitim adı altında, toplum hayatının temelini oluşturan milli, manevi, sosyal ve ahlaki ve kültürel değerlerle ilgili bilgilendirme, öğrenilenleri günlük yaşama yansıtmaları, büyük önem taşıyacaktır Aksi takdirde, çekinden kendini ‘feminist’ olarak tanımlayan, spor literatürüne ‘misyoner’ olarak geçen ve ülke değerleriyle özleşmeyen, haçlı anlayışın pençesinde kaybolacaklardır!.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Raci Sariaslan

Evet yazarımız değerli hocamızın belirttiği üzere artık güçlü bir Türkiye öncülüğünde bir şeyler ortaya koymak vakti gelmiştir. Aile yapimizdan başlayarak ülkemiz değerlerine sahip cikmaliyiz.Saygilarimla

Taner Şener Özkılıç

Teşekkürler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23