• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yanlış görürsem müdahale ederim

Yeniakit Publisher
2015-04-26 08:07:00 - 2015-04-25 23:06:44
Yanlış görürsem müdahale ederim

Şu anda herhangi bir partinin genel başkanı değil, sorumluluk makamında bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, “Gördüğüm yanlışlar varsa bunları uyarma gibi de bir görevim var. Bu benim tarafsızlığımın da gereğidir. Tarafsızlığım zaten bunu gerektirir” dedi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ben şu anda herhangi bir partinin genel başkanı değilim ama sorumluluk makamında olan bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım” dedi.

Milletin bağrından çıkan ve orada meşru nema bulan MÜSİAD’ın bugün de aynı şekilde yola devam ettiğini belirten Erdoğan, “Her ne pahasına olursa olsun değil, helalinden kazanmayı sadece kendiniz için değil, ülkemiz ve milletimiz için çalışmayı ilke edindiğiniz için her birinizi kutluyorum” diye konuştu.

BUGÜNÜN ALPERENLERİ VE DERVİŞLERİ

Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanında bu doğrultuda koşturan, mücadele veren her MÜSİAD’lıyı, “bugünün alperenleri ve dervişleri” olarak gördüğünü belirten Erdoğan, “Emeğinizle, üretiminizle, ticaretinizle daha önemlisi örnek hayatınızla çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Ekonomideki önemli rolünüz yanında, milletimizin bu coğrafyadaki bin yıllık medeniyet davasına verdiğiniz katkıyla da her türlü takdiri ve teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2003 yılının başından bugüne kadar elde ettiği başarının sırrını “Sürekli üretimi artırmak, büyümeyi desteklemek yani pastayı büyütme yönünde çalışmak” olarak açıkladı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkonamayacağını belirterek, “Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek yola devam edeceğiz” dedi.

BOL KESEDEN ATIP TUTUYORLAR

Geçmişteki Sosyal Sigortalar Kurumu’nu (SSK) hatırlatan Erdoğan, “Hatırlayın bir zamanlar SSK’nın başında kim vardı? Kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor. Suçlu kim? Hemen uyduruyor. ‘Suçlu o zamanki siyasiler’ diyor. Yani o siyasinin genel müdürü olarak beyefendinin hiç suçu yok. Siyasetçi kiminle çalışır, bürokratıyla çalışır, teknokratıyla çalışır. Demek ki yanlış yapmış. Sizler gibi eksik, yanlış adamı bulmuş, çok ağır bedel ödemiş ve iktidar kaybetmiş” şeklinde konuştu. 

Erdoğan, Bağ-Kur’lu esnafın en düşük emekli maaşının 149 liradan 869 liraya yükseldiğini, neredeyse 6 katlık bir artışın olduğunu belirterek, “Bu rakamlara bin liranın altındaki emekli maaşlarına seyyanen 100 lira artış yapan, 1000 lira ile 1100 liranın arasındaki maaşları da 1100 liraya yükselten son düzenleme dahil değil. Temmuz ayında yürürlüğe girecek bu düzenlemeyle bilhassa düşük maaş alan emeklilerin gelirlerindeki artış oranı çok daha yüksek düzeylere ulaşır” diye konuştu.

PANAYIR YERLERİ AÇILDI

Türkiye’nin zenginleşmesinin, büyümesinin tüm kesimlere yansımalarının sadece bunlardan ibaret olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bir panayır yeri açıldı. Geçmişte de vardı bu panayır yerleri. Bir veriyorsa, beş vereceğim diyenler, iki vereceğim diyenler. İki daire, iki anahtar dağıtanlar. Hep biz bunları, bu ülkede yaşadık” ifadelerini kullandı.  

Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bir sorumluluğa sahip olduğunu vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben şu anda herhangi bir partinin genel başkanı değilim ama sorumluluk makamında olan bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa, bunları uyarma gibi de bir görevim var. Bu benim tarafsızlığımın da gereğidir. Tarafsızlığım zaten bunu gerektirir. Çünkü ortada bakıyorsunuz bir cinayet var. Seyir mi edeceğiz? Yoksa müdahale mi edeceğiz? Müdahale etmeye mecburuz” şeklinde konuştu. 

Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini adeta kutsayanların katiline aşık kurbanlar gibi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gezi olaylarında faiz nereye düşmüştü? 4,6’ya. Hedefimiz onu 2,5’a düşürmekti. Bunu gördüler. Baktılar ki ‘Ya bu adamlar 2,5’a inecekler’, hemen orada vurgunu vurdular. Bu iş, Gezi olayları sadece içeride tezgahlanmış bir olay değil, dışarıda uzantıları var.  Bu ülke, sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak” dedi.  

TÜSİAD HIRÇIN TOPRAK SAHİBİ SENDROMUNDA

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak da, TÜSİAD’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Olpak, TÜSİAD başkan yardımcılarından birinin MÜSİAD’a hakarete cüret ettiğini ifade ederek, “Başkanıyla görüştüm. Kurumsal bir tekzip gelir mi diye bekledim, gelmedi. Şimdi cevap verme zamanı” dedi. MÜSİAD için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken de hukuki ve meşru olmanın önemli olduğunun altını çizen MÜSİAD Başkanı Olpak, “Bilançolarındaki faaliyet dışı gelirleri, faaliyet gelirlerinden fazla olan, hırçın toprak sahibi sendromundaki TÜSİAD’dan farkımız işte bu” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23