• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte ByLock yükleme merkezi!

Yeniakit Publisher
2016-11-08 08:15:00 - 2016-11-08 08:20:16
İşte ByLock yükleme merkezi!

İstanbul'daki polislere, FETÖ’nün iktisat toplantıları için kurduğu Denge Platformu Derneği'nde ByLock yüklendiği tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul yapılanmasına ve finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında merkezi Avcılar'da bulunan Denge Platformu Derneği'ne operasyon düzenlendi. Derneğin yöneticileri ve üyelerinin aralarında bulunduğu 48 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmasının ardından İstanbul'daki ByLock operasyonlarını yürüten Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 dernek üyesini gözaltına aldı. Firari durumda olan 21 yönetici ise aranıyor. Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sının ByLock kullandığı belirlenirken, kripto derneğin faaliyetleri bir bir ortaya çıkarıldı. Operasyonun, şüphelilerin evlerinden alınan örgütsel dokümanlar sayesine ilerleyen günlerde genişleyebileceği de ifade edildi.

İTİRAFLA ÇÖZÜLDÜ

FETÖ'nün deşifre olmamış derneği olan Denge Platformu Derneği'ne yönelik operasyonun detaylarında ise çok ilginç bilgiler ortaya çıktı. Derneğin faaliyetlerinin, ByLock soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti'nde gözaltında bulunan 10 emniyet personelinin itiraflarıyla açığa çıktığı öğrenildi. Örgütün, söz konusu derneği iktisat yapılanması üzerinden kurduğu belirtilirken, yöneticilerinin çoğunun mühendis, iş adamı, avukat ve öğretmen olduğu ifade edildi.

DERNEKTE BYLOCK YÜKLEME GÜNÜ

İstanbul'da görevli FETÖ üyesi polislerin 2014 yılından itibaren Denge Platformu Derneği'ne giderek, cep telefonlarına ve tabletlerine, örgütün kriptolu iletişim aracı ByLock'u yükledikleri ortaya çıktı. Polislerin belirli günler çağırıldığı ve dikkat çekmemek için toplu olarak gitmedikleri ifade edildi. ByLock yükleme işlemini ise direkt olarak dernek yöneticilerinin yaptığı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HİMMET BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Polis teşkilatı içerisinde yapılan FETÖ'cülerin örgüte dair çok sayıda talimatı da bu dernek üzerinden aldığı belirlendi. Dernek yöneticileri, FETÖ yapılanması içerisinde 'polisin sivil abileri' olarak kayıtlara geçerken, örgüte maddi yardım olarak yürüttükleri himmet faaliyetleri araştırılıyor. Polislerin maaşlarından himmet payı olarak kesilen paranın bu dernek üzerinden işlenip işlenmediği incelenecek. Derneğin ayrıca Bank Asya üzerinden yurt dışına gerçekleştirdiği tespit edilen para transferlerinin de inceleme altına alındığı öğrenildi.

17 TEMMUZ'DA SESSİZCE KAPATMIŞLAR

FETÖ bağlantılı Denge Platformu Derneği'nin darbe girişiminden 2 gün sonra sessizce boşaltıldığı fakat resmi olarak adres ile bağının koparılmadığı öğrenildi. Avcılar'da bulunan derneğin adresinde şu an farklı bir firmanın faaliyet yürüttüğü ve polis tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, söz konusu firmanın örgüt ile bağlantısının olmadığı anlaşıldı. Dernek yöneticilerinin kaçarken, derneğe ait tüm dokümanları ve tabelaları götürdüğü, eşyaların çoğunu ise almadıkları belirtildi.

Kaynak: Yeni Şafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23