• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri dönüşecek

Yeniakit Publisher
2017-08-28 22:01:38 -
Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri dönüşecek

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde kentsel yenilenme için bayram sonrası vatandaşlarla toplantılar yapacaklarını söyledi.

Yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşların haklarını koruyan çalışmalar gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, daha önceki 2004-2009 yılları arasındaki İlkadım Belde Belediye Başkanlığı döneminde, Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde oturan vatandaşların inşaat haklarını emsallerine göre daha da yükseltmişti. Vatandaşlar ’mağdur olmasın’ diye daha çok kazanım elde edilmesi yönünde uğraşlar veren Başkan Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu Mahallerindeki emsal değerini 4’e çıkartmıştı.

Bölge halkının hakları korunacak

Belediye meclisince alınan karara göre 5 ay önce, 26 Mart itibariyle askı süreleri biten konut sahiplerinin kendilerinin inşaat yapabilecek seviyeye getirmişti. Başkan Tok, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yeni evlerinde oturmak isteyip herhangi bir adım atamayan mahalle sakinlerinin haklarının korunması ve güvence altına alınması için garantör koordinatörlük görevini üstlenecek.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Garantör koordinatörlük görevi

Yerinde dönüşüm isteyerek huzurlu, standartları yüksek konforlu yeni konutlarda oturmak isteyen vatandaşlarla bayram sonrası görüşecek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, müteahhitle vatandaş arasında garantör koordinatör olarak yerinde dönüşüm projesinin ilk konutlarının yapılması için devreye girecek.

“Daha güzel, standartları yüksek konforlu konutlar yapılacak”

Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ısrarla konutlarını yenilemek istediklerini, bu konuda belediye olarak halkın rızası doğrultusunda yerinde dönüşümü başlatmak istediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “13 yıldır Hastane ve Kökçüoğlu Mahallerinde vatandaşlarımızın derme çatma evlerde oturmasının yerine standartları yüksek, modern ve konforlu konutlarda oturabilmesi için yılladır uğraş veriyorum. Şu an vatandaşlarımızın bir araya gelip kendi konutlarını yapabilmelerinin önünü açtık. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde inşaat emsal değerlerini yüksek tuttuk. 4 emsal yaptık. Ne demek 4 emsal? Derebahçe ve Kalkancı’da 1000 metrekarelik bir arsadan 100 m2’lik 14 daire yapabilirsiniz, Hastane ve Kökçüoğlu’nda ise 1000 m2’lik alanda 100 m2’lik 40 tane daire yapabilirsiniz. Yani arsa üzerinde çok daha fazla daire yapılabilmesinin önü açtık. Planlara işledik. İşte bizim farkımız bu” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23