• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avukat Hasan İlter, idam cezasını yeniakit.com.tr’ye değerlendirdi: İdamın getirilmesinde hukuki bir engel yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İdam meclisten geçerse onaylarım’ sözlerinin ardından idamın hukuksal yönünü yeniakit.com.tr’ye değerlendiren Avukat Hasan İlter, “İdamın gelmesinde hukuki bir engel yoktur. Bir hukukçu olarak ahlaki açıdan şedid olan suçlar için idam getirilmesine ben de taraftarım.” dedi.

15 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ervan

Mesele hukuki açıdan sorun değil. Siyasi açıdan neredeyse imkansız. Oysa 15 temmuz sonrası çok iyi bir fırsattı akp kullanmadı becerip kullanamadı ve bu konu reisin yalanlarından en belirgini oldu. Mhp ile bile seçim kazanamadı kaybetti ama anlamıyorlar
  • 7 Yıl Önce

Ke-mal

AB den korkar olmuş hükümet. Ya bizi AB ye almazlarsa ne olur. Dimi ama
  • 7 Yıl Önce

yurttaş

Reis ... müddetçe idam kanunlaşmaz.
  • 7 Yıl Önce

cemil

idam cezası yanlış ellerde faciaya dönüşebilir allah korusun. eğer idam cezası gelecekse suçun sabit olması için de çok katı kurallar konmalı. yorumlarda uçmuş millet.
  • 7 Yıl Önce

mutmaine

TERÖRE İDAM GELMELİ , DÖNÜŞ YİNE ALLAHIN KANUNLARI OLACAK, ORASINI BURASINI DÜZELTTİKLERİ KANUNLAR TEMELDEN PROBLEMLİ OLUNCA SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR; AMA İNSANLAR MEMNUN DEĞİL...
  • 7 Yıl Önce

Ertan

Zinaya da idam cezası getirilmeli toplum ahlakı herşeyden daha önemli
  • 7 Yıl Önce

Hasan

Idam'i getirecek bir tane delikanli.???? Akpli mhpli varmi. Peki akp avrupaya soz vermedimi. Hep tiyatro hep tiyatro. Hadi varmi delikanli akpli mhpli. Fetocu var delikanli!!!!?????
  • 7 Yıl Önce

Abdullah Murat

Müslüman asla tek başına idamı isteyemez Allahın hükümleri gelmelidir bu konuda başka açıklama ve beyanda bulunan kafir olur. Allahın hükümleriyle hükmetmeyenler kafirlerdir ve Allahın hükümleri şeriatı adaletinden istediğinizi alıp istediğinizi ise geride bırakamazsınız Çünkü böyleleride kafirlerdir hükmü vardır Allaha kul yetiştirme işini yapmazsanız çocuklarınıza 7 namazı emretmezseniz 10 yaşında kılmadığı takdirde dövmezseniz eğitim sisteminide bunu destekleyecek şekilde düzenlemezseniz hanımızıda kılmadığı takdirde nisa34 uygulamaktan geri duru kılmazsa bunu boşanma nedeni saymazsanız insanları cezalandırma işine hiç girmeyin Çünkü siz en büyük günahı işliyor nesli Allah kul ve müslüman yapmıyor sonrada onlar Allahın korumasından çıktığı için cezalandırma yoluna gidiyor olacaksınız ki siz açıkça hem zulüm ediyor hem Allahın ahlaki sisteminin bozgunculuğunu ve engellenmesini yapıyor ve cehennemlik oluyorsunuz Allahın hükümlerini istemeyen o hükümlere teslim olmuş anlamındaki müslüman bile değildir Bunun hesabı verilemez Abdde idam var bir polisiye belgesellerini izleyin nasıl cinayetler var nasıl seri olarak suçlar işleniyor Fakat cehenneme gidecejk burada yaptıkları ise cehennem azabının vesileleri olacak Allahın hükümlerini uygulamadıkları Kurana yüzçevirdikleri için.
  • 7 Yıl Önce

Siyasidir

İdam hukuki degil siyasi bir tercihtir. Turkiyede idami istemeyen Batidir. Bati/AB-D kendi destekledigi teroristleri Turkiyenin idam etmesini istemiyor.
  • 7 Yıl Önce

Hüseyin KARADUMAN

URGANI AÇIĞA ÇIKARACAKSIN NASIL TUTULUR NASIL BAĞLANIR NASIL TOPLANIR ÇÜRÜKMÜ SAĞLAMMI HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR.EGRİ ADAM KALMAZ ,HER TARAF DOS DOĞRU İNSAN OLUR.EGRİLİK YAPMAK İSTEYENE İPİN UÇ TARAFINI GÖSTERMEK KAFİ GELİR .....!
  • 7 Yıl Önce

Emre Bayındır

Cinayet suçu ile kayıtlı kalmak şartıyla idam cezası mutlaka getirilmeli. Aksi takdirde bu cinayetlerin önüne geçilemez. Kaldı ki adaletin gereği de budur. Bir insanın hayatına kast edeni yaşatmanın mantığı nedir? Öldürmesini biliyorsa, ölmesini de bilmeli. Tabii adil yargılama, suçun tam tespiti de önemli. Cinayeti işlediği sabit olan kişinin muhakkak idam edilmesi gerekir. Emin olun idam cezasından bir süre sonra cinayet suçlarında çok büyük azalma görülecektir. Fikir suçları, vatana ihanet filan gibi suçlar hariç olmalı tabii. Aksi takdirde istismar edilir, çok insan mağdur olur. Cinayet suçu haricinde idam olmamalı.
  • 7 Yıl Önce

Haydar Ali

İdamın neleri kapsayacağını milletimiz çok iyi biliyor desek yanılmış olmayız.
  • 7 Yıl Önce

meyyid

idam var,avrupa birliği yok.idam yok, avrupa birliği belki.bu yüzden gerisi faso fiso..
  • 7 Yıl Önce

EKOLL

Sayın Erdoğan her zaman olduğu gibi topu taca atıyor. İdam meclisten geçerse imzalarım ne demek? Sen Akpartinin başkanı değilmisin? Yap hamleni. Topu taca atma. Artık halk yemiyor.
  • 7 Yıl Önce

Yusuf

Bari sadece cocuk tecavuzculerini ve sucu kanitlanmis haksiz yere insanlara kiyanlara idam getirsinler.
  • 7 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23