• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Bahçeli’yi kim yönetiyor?

18 Temmuz 2017
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Anlaşılması en zor siyasetçilerden biridir Devlet Bahçeli. Zaten konuşmalarında bizi anlamak zordur der. Bırakınız farklı siyasi partileri MHP içindeki bazı siyasetçilerin de Sayın Bahçeli’yi anlamakta zorluk çektiğini biliyorum. Gazeteci dostlarımız da Bahçeli’yi anlayamadıklarını sıklıkla söylerler. Peki gerçekten Bahçeli’yi anlamak zor mu? Eğer Sayın Bahçeli’yi açıkladığı kriterlerle anlamaya çalışırsanız kendisini anlamanın zor olmayacağı kanaatindeyim. Sayın Bahçeli bütün açıklamalarının merkezine “önce vatan” kavramını yerleştiriyor. Merkezde bu kavram olunca Bahçeli’yi anlarsınız.

Bahçeli’yi vatan, devlet, millet kavramı dışında değerlendirirseniz yanılmanız kaçınılmaz olur. Mesela MHP içindeki muhalifler ne diyor? Biz neden iktidar olamıyoruz? Biz neden iş alamıyoruz? Biz neden bakan olamıyoruz? Diyorlar. Siyasetin merkezine kazanma duygusunu koyarsanız bu sorular haklı olabilir. Ama önce vatan, önce devlet derseniz bu sorular anlamını kaybeder.

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener’e destek veren birkaç eski MHP yöneticisi ile tartıştım. Onlar, “Bahçeli’yi biz anlamıyoruz. Bahçeli’yi kim yönetiyor? Bahçeli kimin adamı” gibi sorular soruyorlar. Ben de onlara “Bahçeli’yi kimse yönetmiyor. Bahçeli’yi beş bin yıllık Türk Devlet geleneği yönetiyor. Bahçeli’yi Teoman yönetiyor, Metehan yönetiyor, Sultan Alparslan yönetiyor” dedim.

“Siz eğer Bahçeli’yi siyasi kazanımlar, para, makamla değerlendirirseniz yanılırsınız” dedim. Şu an ülkemizde beka sorunu var. Ülkemizi Suriye’ye çevirmek istiyorlar. Irak gibi parçalamak istiyorlar. Bahçeli ülkenin bekası için mücadele veriyor. Önce ülkem sonra partim diyen bir lider başka ne yapabilir?

Refarandum sürecinde şunu gördüm. MHP içindeki muhalefet unsurları Devlet Bahçeli ve üç hilalin yanında yer almak yerine hayır diyen HDP’nin yanında yer aldılar. Murat Karayılan gibi hayır demekten çekinmediler. Bahçeli’yi bırakıp Demirtaş’ın yanında durdular. Bu kin bu nefretin nedeni nedir? Dünya sevgisi, makam, mevki, vatandan daha önemli hale mi geldi?

Bahçeli Devlet-i ebet müddet diyen bir siyaset üretiyor. Dün Erdoğan’a kızsa da bugün terörle mücadeleyi en çok Erdoğan verdiği için Erdoğan’ın yanında duruyor. Bizim devlet geleneğimizde devlete bağlılık esastır. Türk yöneticilerin birinci görevi devletin bekası sağlamak ve korumaktır. Devletin bekası da ancak milletimiz tarafından kutsal sayılan değerlerle sağlanır. Bunlar; vatan, hâkimiyet, hürriyet, bağımsızlık, adalet, güvenlik, erdem gibi değerlerdir. Bu değerleri; cihan devleti, kızıl elma, nizam-ı alem, turan idealleri destekler.

Ülkemizin içinden geçmekte olduğu terör ve darbe girişimlerine karşı verilen mücadele de yine devlet-i ebed-müddet, devletin bekası içindir. Bu uğurda kahramanlarımızın, yiğitlerimizin Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar Savaşları’nda olduğu gibi cansiperane vuruşmaları yine bu yüzdendir.

 Türk devleti tarihte tektir, boylar, kabileler, hanedanlar değişmiş, ancak devletin dayandığı millet hep aynı kalmıştır. Devlet-i ebed-müddet tabiri aynı zamanda “devletin bekası” kavramıyla da ilgilidir. Devletin bekası; devletin ölümsüzlüğü, kalıcılığı, devamı anlamındadır.

Türk’ün devlet düşüncesi, bütün ayrıntılarıyla Göktürk Yazıtları’nda dile getirilmiştir. Yazıtlarda düşmanlara karşı uyanık olmak gerektiği, şayet bu hususta dikkatli olunmazsa felâkete uğranacağı defalarca ikaz edilmiştir:

“Türk milleti, vazgeç, pişman ol. Disiplinsizliğinden dolayı hür ve müstakil iyi iline karşı kendin hata ettin, kötü hâle soktun. İlli millet idim, ilim şimdi hani, Kağanlı millet idim, kağanım hani..” tarih tekrar tekerrür etmesin. Makam ve mevki için devleti feda etmeyelim.

Bahçeli devletin bekası için, devlet-ebed- müddet için iktidarın bazı uygulamalarını destekliyor. Dedim ya Bahçeli’yi anlamak için “önce vatan” demek gerekir. Son olarak sayın Devlet Bahçeli’nin basın danışmanlığı görevine atanan Deniz Güçer’i tebrik ederim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23