--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bir başkadır benim memleketim

Mustafa Akgün
Mustafa Akgün
11

 

Avrupa Kupası maçlarında ülkemiz Türkiye büyük başarılar elde etti. Gürcistan’ı 3-1, Çekya’yı 2-1 yenerek ilk 16 takım arasında yer almaya hak kazandı. Bu başarılar milletimizi çek sevindirdi, çok mutlu etti.

İnşallah sonraki maçlarda da Milli Takımımız yeni başarılar elde eder. Ve Türkiye’miz dünya devletleri arasında layık olduğu üst seviyelere gelir.

Bu işin bir yönü. Bir başka yön şöyle:

Kutlamalar sırasında “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısı çalındı. Bu şarkının seçilmiş olması sıradan, masum bir tercih midir, yoksa derinlerden ince bir yönlendirme mi vardır?

Bu şarkıyla alakalı internette rastladığımız bilgilerden bazıları şöyle:

“Bir Başkadır Benim Memleketim” bir pop tarzı müzik. 

Yorumlayan Ayten Alpman.

Uyarlamanın sözlerini Fikret Şeneş yazmış. 

Şarkı bir takım serüvenler ve evreler geçirmiş. 

Bu şarkının müziği aslen bir Yahudi halk şarkısına aitmiş. 

Şarkının özgün sözleri ve düzenlemesi Moyshe Nadir takma adını kullanan Yitzchak Rayz (1885-1943) adlı Amerikalı bir yazara aitmiş. Tabiî ki bu yazar ve şair Yahudi.

Başlangıcında şarkı 1905 Rusya’sındaki Yahudi toplumunun yaşadığı zorlukları anlatıyormuş.

1974 yılına kadar Türkiye’de ismi esamisi bilinmiyordu bu şarkının. Kendileri çalıp söylüyorlar, kendileri dinliyorlardı şarkıyı. 

1974 yılında Türkiye Kıbrıs’a çıkarma yaptı.

Kıbrıs’ta Rumlar nice zamandır Türklere zulmetmektedirler.

1974 yılında Türkiye’yi CHP-MSP koalisyon hükümeti idare etmektedir. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı da Necmettin Erbakan’dır. Türkiye’nin Kıbrıs Adasına çıkarma yapmasına İngiltere karşı çıkıyordu. İngiltere’nin olumsuz tavrının ardından, Türkiye garantörlük hakkını kullandı. Adadaki Türklerin varlığının tehdit altında olduğundan dolayı Kıbrıs’a çıkarma yapıldı. 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a Barış Harekâtı gerçekleştirildi.

O sıralar Ecevit İngiltere’ye gitmişti. Erbakan Hoca ona vekâlet ediyordu. Kıbrıs’a Harekâtın yapılması hususunda CHP’li bakanların çoğu karşı çıkmıştı. Sadece CHP’li iki bakan olumlu karşılamıştı harekâtı. Erbakan Hoca ve MSP’li bakanların tamamı çıkarmaya taraftardı.

Çıkarma yapıldı. Hadiseler Türkiye lehine gelişiyordu. Türk kamuoyu durumdan çok memnundu. Kıbrıs Türklerine zulmeden Rum kesimine iyi bir şamar aşk edilmişti. 

Ancak Kıbrıs çıkarması zaferi Bülent Ecevit’in hanesine yazılmalıydı. Ecevit harekâtın olumlu sonuçlanmasını siyasi kazanca çevirmek istedi. Bu havayla seçime gidilirse CHP büyük başarı sağlardı. Tek başına iktidar olurdu. Böylece Erbakanlı koalisyondan da kurtulmuş olurdu.

Kıbrıs Barış Harekâtı gibi bir harekât gerçekleştirilmişti. Kahraman milletimizin bağrından çıkmış kahraman ordumuz zafer kazanmıştı.

“Memleketim” şarkısı bu tarihten sonra sık sık çalınmaya başladı. Birdenbire şarkıya olan alaka arttı. Bu şarkıdan kazanç sağlamayı düşünen bazı çevreler şarkıya ambalaj, cila çektiler. Derken şarkı Kıbrıs Barış Harekâtı şarkısı gibi bir şey oldu. Ve epeyce yayıldı. 

O zamanlar TRT’nin başında bulunan İsmail Cem İpekçi’nin bu işte dahli var mıdır, yok mudur? Doğrusu araştırmaya değer. Belki Ayten Alpman ve İsmail Cem İpekçi ikisi de Sabetayist-İpekçiler familyasına mensup olabilir. Araştırmak lazım.

Bu ara ilave ediverelim: Ayten Alpman, Bülent Ecevit, Rahşan Ecevit, İsmail Cem İpekçi, Behice Boran, Agop Dilaçar Martayan gibi meşhurların okuduğu Amerikan Robert Kolejinde okudu.

Şarkının orijinali Polonya Yahudilerine ait. TRT’nin başında meşhur Dönme grubu İpekçiler soyundan İsmail Cem İpekçi var. Resmin parçaları birbirini tamamlıyor gibi.

Şarkıda göze çarpan bir husus da şu: Şarkının özgün versiyonu ile hiç alakası olmayan Türkçe isimler mevcuttur. Bunlar milletimizin sevdiği isimlerdi.

Yunus, Emrah, Mecnun, Leyla gibi isimler bizim kültürümüzde ağırlığı olan isimlerdir. Bu zatlar inancın, aşkın, ahlakın zirvesinde olan büyüklerimizdir. Onları ters inanç ve yaşayışta olanların malzeme yapması onlar için normaldir. Bezirgân düşünceli insanlardır bunlar. Sefil inanç ve yaşayışın içinde olmalarına rağmen büyüklerimizi malzeme yapmaktadırlar. Bu isimler bir bezirgânlık yapılarak şarkının metnine konulmuştur. 

Acı ilaç çocuğa olduğu gibi verilmez. Üstü şekerle kaplanır öyle verilir. Büyüklerimizin isimleriyle şarkıya ambalaj yapılmıştır.

Adı geçen şarkının kimliği, jeneriği bu. 

Kıbrıs Barış Harekâtıyla alakalı siyasi tartışmalar olurken BİR BAŞKADIR BENİM MEMLETİM şarkısı ortada dolaşmaya başlamıştı. 

Bu şarkı Milli Takımımızn başarılarından sonra da çalınmıştır.

Bu şarkının maçtan sonra çalınmasını sağlayan kişi veya kişiler bu şarkıyı niçin seçtiklerini kamuoyuna açıklamak durumundadırlar. Çünkü kamuoyu bu şarkının sicilinden rahatsızdır. Kamuoyumuz Filistin’de on binlerce çocuk ve kadını katleden Siyonist Yahudi’ye şiddetle karşıdır. Onlardan nefret etmektedir. Sadece Türk kamuoyu değil dünya kamuoyu da Siyonist-Yahudi’ye, İsrail’e şiddetle karşıdır. Hal böyle iken niçin bu şarkı seçiliyor. Bir sürü şarkımız, türkümüz, marşımız varken.

Seçilmiş işte.

Bir başkadır benim memleketim.

Kıbrıs Çıkarmasını biz yaparız.

Maçta golü biz atarız.

Kutlamalar, kökü bizden olmayan şarkılarla yapılır.

Yani davul milletin boynunda tokmağı başkaları vuruyor. 

Bir başkadır benim memleketim. 

 

Yorumlar

(11)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Tesbih

30 Haziran 2024 23:48

Birçok ekonomik sorunlarımız varken, bu konuya değinmenizi çok önemli buluyorum.

Köşe başlarını

30 Haziran 2024 16:02

Ne zaman ayıklanacak bu bu köşe başlarını,kiritik noktaları elegeçirmiş bizdenmiş gibi görünüp bizden olmayan bu siyonist masonik zatlar 100-150-200 yıldır bu topraklarda istedikleri gibi at oynatıyorlar bu millet ne zaman gerçekleri görecek

Feridun

30 Haziran 2024 11:40

Zaten bu ülke bir acayip .doksanlar da hergun polis asker öğretmen şehit edildiği yıllarda Ahmet Kaya provokatif bir söz edince çatal bıçak atanlar 15 yıldır lincleniyor .sn bahçeli net konuşmasına rağmen gerekeni söyledi. Ama hala Ahmet Kaya şarkıları övünç ile dinleniyor .üstelik tepki gösteren serdar ortaç gibiler beyaz Türk Ahmet Kaya halk kahramanı gibi lanse edilerek .zaten sn bahçeli bu davaların bel kemiği iyiki var

Mehmet

30 Haziran 2024 11:27

Memleketi yönetenler bizim kuklamız diyen gruplar maçtan önce cola reklamı sonrasında da yahudi halk.muzigini çalıyor.Yani trt munagik görünümlü yahudilerin elin de mi.Yoksa ekonomin benim elinde türküsü mu

ŞEREFLİ TS

30 Haziran 2024 11:13

Asgari ücret yeterlimi sizce sayın yazar

Feridun

30 Haziran 2024 10:22

Ayrıca hocam cumhur ittifakı gerçekleşince bazı tür müzikler devamlı oldu .şimdi bu müzik daha bir soft ve muhalif cenahtada iktidar tarafında olanlarında sevdiği bir müzik devamlı sağlanış ve İslami ve devletçi müzikler zamanla toplumu bayar .gerektiği zaman calinirsa bir anlamı olur .zaten çoğu yerde denildi şimdi bu müziğe karşı çıkan olur diyerek .

Zaza

30 Haziran 2024 09:36

Yapmayın sayın yazar, Kıbrıs çıkarmasını neredeyse Necmettin Erbakan yaptı diyerek, Devlet geleneğinde ve yazılı mutabakatta ASİL ile VEKİL in vazife sınırları..

Feridun

30 Haziran 2024 09:17

Bir ara açılım süreci vardı ne şarkılar çalındı Öcalan bebek katilini öven sanatçıların. Sonradan hendek olayları olunca bunların ne mal olduğu çıktı ortayada iktidar yanlıştan döndü. Ve üstelik bu şarkıyı TRT seçmiş ve güzelde böyle yapılırsa daha çok İmamoğlu gibi hiçbir vizyonu olmayan kişiler 1 milyon fark atar böyle konuları topluma lanse ederseniz

Bilal

29 Eylül 2024 10:57

İktidar nasıl bir iktidar ki yanlısı bile 1000 e yakın şehit, binlerce yaralıya sebeb oluyor. Yanlıştan dönen falan yok. Herşey siyasetçilerin daha fazla iktidarda kalma çabası. Oysa ki PKK 2012 bitmek üzere ve yöneticileri sığınacak yer aramaktaydi. Çözüm süreci onlara toplanma yeniden dirilme şansı verdi. Ve bu canım ülkeme çok pahalıya patladı.

No Pasaran

30 Haziran 2024 07:16

Aranjman denen şarkı türü hafif müzik veya pop müzik denen türde her daim olmuştur. 70 ve 80 lerde neredeyse tamamı bu şekildeydi. Tutulan yabancı parça bestesi üzerine türkçe sözler yazılması. Takıldığın bumu oldu? Pop müziği geçtim; Dağ Başını Duman Almış marşımızın müziği bile amiyane tabirle çakmadır. Tre Trallande Jäntor. adlı İsveç halk şarkısından alınma. Anlamı da üç şırfıntı kız gibi bir şey.

Şeref

30 Haziran 2024 06:37

Böyle millete mâl olmuş başarılarda hangi şarkı ve türküyü çalmamız gerektiğini yazmamışsınız üstad, mesela günün mana ve ehemmiyetine uygun olarak böyle durumlarda " manda yuva yapmış söğüt dalına" şarkısı nasıl olur..!!!?

Mustafa Akgün Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle