• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Faruk Erzen
Faruk Erzen
Spor Editörü
TÜM YAZILARI

Şimdi de kuş gibi hafif misin Arda Turan?

09 Mayıs 2018
A


Faruk Erzen İletişim: [email protected]

Bir futbolcu, zirveye kadar çıkmış kariyerinin adım adım dibe doğru vurmasına nasıl olanak tanır. Gerçekten anlamakta çok zorlanıyorum.

Arda Turan’dan söz ediyorum elbet.

Hani genç yaşında Galatasaray’ın 10 numaralı formasını sırtına geçirmiş ve kaptanlığa kadar yükselen Arda...

Galatasaray’dan 13 milyon Euro karşılığında İspanya’nın Atletico Madird takımına transfer olan Arda...

Atletico Madird’te geçirdiği başarılı yıllardan sonra 41 milyon Euro gibi tarihi bir bonservis bedeli ile kariyerinin zirvesine ulaşarak dünya devi Barcelona’ya transfer olan Arda...

Hani bugün Türkiye’deki binlerce genç futbolcunun rüyasında bile göremediği hayalleri gerçeğe dönüştüren Arda...

İşte zirveye kadar çıkmış o Arda Turan, bir süredir maalesef zirveden adım adım tepetaklak iniyor. Veya kendini indiriyor.

Bunun son örneğine de Medipol Başakşehir-Sivasspor maçında şahit olduk. Sezon ortasında Medipol Başakşehir’in büyük umutlarla kadrosuna kattığı Arda, oyuna sonradan girdiği Sivasspor maçının son dakikalarında hakemi yakasından tutup iterek kırmızı kart gördü.

Evet Arda Turan, sen Atletico Madrid’e, Barcelona’ya transfer olduğunda, kupalar kazandığında nasıl seninle gururlandıysak, nasıl seni alkışladıysak, bugün de yaptığın yanlışlardan dolayı seni eleştireceğiz.

Bir futbolcu belli kurallar çerçevesinde elbet kırmızı kart görebilir bundan doğal bir şey olamaz. Ancak, kariyerinin doruk noktasına ulaştığı dönem boyunca gayet sakin görünen bir futbolcunun son dönemde öfkeli hareketler sergileyerek her pozisyonda hakeme yönelmesi ve hatta hakeme müdahale edecek seviyeye kadar gelmesi asla normal kabul edilemez. Bu hareketlerle hem kendine hem de Barcelona’da yaşadığın zor günlerden sonra sana yeniden vitrine çıkma şansı veren takımın Mediol Başakşehir’e ihanet ediyorsun.

Seni uzun yıllar boyunca, sahada sakin ve sadece futboluyla adından söz ettiren bir oyuncu olarak izledik. O zamanlar sakin olabiliyor muşsun demek ki. Peki, son denemde sahada kabadayılığa kadar varan öfkeli tavırların neyin nesidir Arda Turan?

Nedir seni bu hale getiren?

Şöhret midir, yoksa başka bir şey mi?

Ama görünen bir şey var ki sen, eski ‘sen’ değilsin...

İlerleyen dönemlerde de futbolunla değil de öfkeli tavırlarınla adından söz ettirmeye devam edersen, nasıl ki Barcelona’dan Medipol Başakşehir’in yolunu tutmuşsan, önümüzdeki dönemlerde kendini çok daha alt seviye takımlarda bulabilirsin. Ve belki kendini oralarda bile bulamadan tamamen sönüp gidebilirsin.

Hatırlarsın dimi Arda, hani A Milli Takım uçağında çıkardığın kavgadan sonra kameralar karşısına geçip “Pişman değilim. Kuş gibi hafifledim” demiştin.

Peki, şimdi sadece görevini yapan bir hakemi formasından tutup kabadayı tavırlarla ittiğine de pişman değil misin?

Şimdi de mi kuş gibi hafifsin?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23