• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir bina tedbir amacıyla boşaltıldı

Yeniakit Publisher
2020-02-23 12:24:17 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir bina tedbir amacıyla boşaltıldı

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör: - "9 kişinin yaşadığı binayı arkadaşlarımız inceledi. Geçici bir boşaltma vereceğiz çünkü heyelan devam ediyor"

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle bir binanın tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan sağanak, Mithatpaşa Mahallesi Rüzgarlı Caddesi'nde toprak kaymasına yol açtı.

Heyelanın ardından bölgede ekipler tarafından inceleme yapıldı. İnceleme sonucu risk altındaki 3 katlı bina boşaltılarak, çevresine güvenlik şeridi çekildi. Binadaki 9 kişinin güvenli konutlara yerleştirileceği bildirildi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, bölgeye gelerek incelemede bulundu.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmurla birlikte mahallede heyelan olduğunu belirterek, "9 kişinin yaşadığı binayı arkadaşlarımız inceledi. Geçici bir boşaltma vereceğiz çünkü heyelan devam ediyor. Tedbirleri aldıktan sonra aileler tekrar evlerine dönebilecek." ifadelerini kullandı.

Bina sakinlerinden Ali Kaya da toprağın kaymasıyla korktuklarını anlatarak, "Ev çöker ve kayar diye korkuyoruz. Ben dışarıda duruyorum. Evin etrafında geziyorum." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23