• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan yine oyun peşinde! AB'ye çağrı yaptılar

Yeniakit Publisher
2020-09-23 22:04:00 -
Yunanistan yine oyun peşinde! AB'ye çağrı yaptılar

Doğu Akdeniz gerginliğinde Türkiye ile görüşmeyi kabul eden Yunanistan yine oyun peşinde koşuyor. Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye ve Yunanistan deniz sınırları, enerji hakları ve diğer anlaşmazlıkları müzakere etmeyi kabul etmesine rağmen, Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara'ya yönelik yaptırımları onaylamasını beklediklerini söyledi.

Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, ERT adlı televizyona yaptığı skandal açıklamada, Türkiye'nin 'itaatsizliği' durumunda bu yaptırımların nasıl uygulanacağının bir sorun olduğunu belirterek, AB'nin çok hızlı işlemediğini söyledi.

İstanbul'da görüşecekler

4 yıl önce Türkiye ile Yunanistan arasındaki resmi müzakereler askıya alınmışıt ancak geçtiğimiz günlerde yeniden yapılması kararlaştırıldı. Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Almanya, bu ayki anlaşmazlığı sona erdirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Askeri görüşmeler sürüyor

Türkiye ve Yunanistan, NATO çerçevesinde, Doğu Akdeniz'deki iki ülke arasındaki silahlı çatışmayı önlemeyi amaçlayan askeri düzeyde görüşmeleri sürüdürüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz konusunda yapılan teknik görüşmelerde iyi bir ilerleme olarak duyurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zaten Yapıyor

Daha ne yaptıracak? IMF ye borç verelim dedik, kabul etmediler. Reis verin demişti.

atakan699

sinsi politika izliyor yunan
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23