• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yozgat, 'yerli ırk'tan servet kazanacak

Yeniakit Publisher
2019-04-15 16:20:00 -
Yozgat, 'yerli ırk'tan servet kazanacak

Yozgat'ta uygulanan "Yozgat Damızlık Kaz Islahı Projesi" kapsamında üretilen 500 kaz civcivi, 10 çiftçiye dağıtıldı. Daha önce kendi ihtiyacı kadar üretim yapan üreticiler, proje sayesinde gelir elde etmeye başlayacaklar.

Yozgat Bozok Üniversitesi Tarımsal Araştırma Uygulama Merkezi tarafından "Yozgat Damızlık Kaz Islahı Projesi" kapsamında üretilen 500 kaz civcivi, 10 çiftçiye dağıtıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yerköy ilçesinde bulunan Tarımsal Araştırma Uygulama Merkezi'nde düzenlenen kaz civcivi dağıtım töreninde, projenin birkaç yıl önce başladığını söyledi.

Projeyle damızlık yerli ırk kaz üretmeyi ve çiftçilere karşılıksız dağıtmayı hedeflediklerini aktaran Karacabey, "Projenin meyvelerini alıyoruz. Çiftçilerimize damızlık kaz civcivleri dağıtacağız. Bir yıl sonra tekrar kendileriyle irtibat kuracağız, gelişmelerle ilgili bilgiler alacağız. Projemizin en önemli özelliği, kaz ıslahıdır. Bu ıslah sayesinde vatandaşımızın verimli ve daha sağlıklı kaz üretimini temin etmek, onlara bu noktada ekonomik olarak destek sağlamak amacındayız." diye konuştu.

"Kazdan gelir elde edecekler"

Yozgat Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yılmaz da projeye destek verdiklerini belirterek, "Eskiden vatandaşlarımız sadece kendi ihtiyaçları kadar üretim yapıyordu. İnşallah bundan sonra kaz üretiminden gelir elde edilecek." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Proje kapsamında 50 kaz civcivi alan çiftçilerden Turhan Özdemir ise yerli ırk civcivleri alıp çoğaltmak istediklerini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23