• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolsuz İmamoğlu’nun gözaltına alınan avukatının ifadesine ulaşıldı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yolsuz İmamoğlu’nun gözaltına alınan avukatının ifadesine ulaşıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın savcılık ifadesine ulaşıldı. Pehlivan, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol tedbiri uygulanıyor.

İBB'ye yönelik "terör" soruşturmasında tutuklanan şüpheli Mehmet Ali Çalışkan'ı nereden tanıdığının sorulması üzerine Pehlivan, "Mehmet Ali Çalışkan'ı iyi bir entelektüel olarak tanırım. Kendisiyle ilgili öncesine dayalı bir vekalet ilişkisi yahut ticari bir ilişkim bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

Pehlivan, MASAK raporundaki Çalışkan'a 1 milyon 500 lira gönderdiği iddialarını reddetti.

Reform Vakfı ile bir ilişkisinin olup olmadığı sorulan Pehlivan, İmamoğlu'nun avukatı olması sebebiyle Vakfa üye olduğunu belirtti.

Pehlivan, Reform Vakfına para göndermesiyle ilgili, "Reform Vakfının üyesi ve bağışçısıyım. 2 milyon 400 bini bağış olarak gönderdim." ifadesini kullandı.

Soruşturmanın, önceki soruşturmalarda avukatlık faaliyeti yürütmesi sebebiyle açıldığını savunan Pehlivan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

- Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçu Soruşturma Bürosunca Mehmet Pehlivan hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçu ve "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında soruşturma başlatılmıştı.

MASAK raporunda Pehlivan'ın, İBB'ye yönelik terör soruşturmasında tutuklanan şüpheli Mehmet Ali Çalışkan ve Reform Vakfına ilişkin para hareketi tespit edildiği bilgisinin yer aldığı öğrenilmişti.

Pehlivan, soruşturma kapsamında gece saatlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Pehlivan, ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Pehlivan hakkında "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şahin

Şimdi ben o avukata soruyorum vakfa bağışladığı parayı kimden vekalet ücreti olarak almış ve serbest meslek makbuzunu kesmismi? Kaldiki hiçbir avukat bukadar bağış yapmaz, yaptığı bağışıda gelir vergisinden düşecek yani devletin kasasindan çalacak .bağış yaptığını idda ettiği vakfı İmamoğlu kurmuş. Bu avukat açıkça milletle dalga geçiyor.

Cigeri 5 oara etmez, garip-gurebalarin kirlenmesine, anormal seyler tapnasina veci,

Anormal seyler soylemesi, yapmasina icim aciyor....yazik ki tazik
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23