• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaşar Yakış Türkiye'yi aşağılamaya kalktı

Yeniakit Publisher
2021-06-14 14:21:00 - 2021-06-14 15:00:30
Yaşar Yakış Türkiye'yi aşağılamaya kalktı

Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı, eski milletvekili ve bürokrat Yaşar Yakış, ABD için, "Türkiye'nin zayıflığından yararlanacak" dedi. Yakış daha önce de, "S-400'ün Türkiye'ye faydası olmaz" diyerek kara propaganda yapmıştı.

Türkiye uluslararası arenada hiç olmadığı kadar güçlü konumdayken, başta küresel eşkıya ABD olmak üzere yıllarca Türkiye'nin zayıflığından nemalanan ülkeler her fırsatta diz çöktürmek için ellerinden geleni ardına koymuyor. Her saldırıya rağmen 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye, bşata Libya, Doğu Akdeniz, Suriye ve Dağlık Karabağ'daki etkinliği ile dünyaya meydan okuyor.

Türkiye tüm saldırılara göğüs germek zorunda kalırken, içimizdeki Batı seviciler de her fırsatta kendi ülkelerine saldırmaktan çekinmiyor. Son olarak 40 yıllık diplomat olduğunu söyleyerek gündemi değerlendiren Yaşar Yakış, "Bu nasıl tecrübe" dedirtecek skandal açıklamalarda bulundu.

Bir dönem Dışişleri Bakanlığı yardımcılığı da yapan eski milletvekili, bürokrat ve AK Parti kurucu üyelerinden olan Yaşar Yakış, Türkiye aleyhindeki asılsız açıklamalarla yine gündem oldu.

Cumhuriyet'e konuşan Yakış, ABD - Türkiye ilişkilerine dair pes dedirten yorumlarda bulundu. 

ABD'nin, Türkiye'nin "zayıflığından yararlanacacağını" söyleyerek kendi ülkesini aklınca aşağılamaya kalkılan Yakış, "40 yıllık diplomasi tecrübem bana şunu söylüyor; görüşeceğiniz insanın birçok eksikliği varsa ondan tepe tepe yararlanırsınız." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yakış, "İçinde bulunduu bu durum nedeniyle Türkiye'nin bu zayıflığından ABD'nin yararlanmaması mümkün değildir, pek tabii isteyecektir. Bu iktidarın çökme arefesinde olduğunu da hesaba katarak kendiliğinden çöksün biz bir şey yapmayalım diye de düşünebilirler. Dışişleri mekanizmasının dünyada bir itibarı vardı. Şimdi ömründe hiç keman çalmamış bir insanı başkemancı olarak konsere çıkarıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

S-400'lere de karşı çıkmıştı

Adeta Beyaz Saray Sözcüsü gibi konuşan Yaşar Yakış, daha önce de S-400'lere karşı çıkmıştı. Yakış, "Türk savunma sistemi NATO'nun sistemine entegre edildi. Eğer bu sistem (S-400) entegre edelmezse Türkiye'ye bir faydası olmayacaktır. Kullanışlı olmaz." demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SENİNKİ TECRÜBE DEĞİL BUNAKLIK

AKSİNE TÜRKİYENİN ELİ HERZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ.ELİ ZAYIF OLAN TARAF ABD VE AB. -İSRAİLİN FİLİSTİN SALDIRISINA SESSİZ KALDILAR -PKK YE TIRLAR DOLUSU SİLAH VERDİLER -TÜRKİYE AKDENİZ,KARADENİZ VE EGEDE BAĞIMSIZ GÜÇ OLDU -İMF YE BORCUMUZ YOK -ARTIK SİLAH SATAN ÜLKE OLDUK BUNLAR MASAYA GELDİĞİNDE ERDOĞAN CANLARINA OKUYACAKTIR.

Europa

Bu arkadas ta kimlere göz kirptigi asikadir. Batiya teslim olmak istiyen çoktur içimizde, Sanki feto nun sözlerine gatirlatiyor bize, Nediyordu feto, haçlilarin sizleri iskal etmesi kötü degildir kariniza kiziniza mussalkat olmaz diyordu feto sarlatani, batini girip çiktigi topraklarda, sadece tecavuz lar/soykurumlar/yakip yikmalar/asimeli/evcil hayvanlari bile insan üstün gören bir batiya güvenmemizi istiyorlar tc de laikciler neden acaba?????? Çok beklersiniz!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23