• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yanlış bilgi verdiği için özür diledi: Fena yanıldın İsmail!

Yeniakit Publisher
2018-06-27 12:00:00 - 2018-06-27 14:01:51

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yanlış bilgi verdiği için özür diledi: Fena yanıldın İsmail!

İsmail Saymaz, 24 Haziran öncesi yaptığı manipülasyonlarla seçimlerin ikinci tura kalacağını ve MHP'nin de yüzde 5-7 bandında kalacağını iddia ettiği için Twitter'dan özür diledi.

Hürriyet'in marjinal sol örgütlere yakınlığıyla bilinen muhabiri İsmail Saymaz, seçim öncesi yaptığı tahminler için özür diledi.

24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin başarılı olacağını yapılan kamuoyu araştırmalarından anladığı halde, seçim öncesi yaptığı spekülatif açıklamalarla seçmeni manipüle etmeye çalışan İsmail Saymaz, Twitter hesabından özür diledi.

Manipülasyon amaçlı hazırlanmış anketlerle seçmeni yanıltmaya çalıştığını kabul eden Saymaz, "Ben çeşitli seçim anketlerini dayanak alarak yaptığım yorumlarda külliyen yanıldım. Seçimin ikinci tura kalacağını, Cumhur ittifakının mecliste çoğunluğu kazanamayabileceğini, MHP'nin yüzde 5-7 bandında kalacağını iddia ettim. Yanıldım ve yanlış bilgi verdim. Özür dilerim." ifadelerini kullandı.

LEVENT GÜLTEKİN: KAZANIYORUZ DİYEREK ALDATANLAR NEREDE?

Seçim sonrası hüsrana uğrayan isimlerden olan Levent Gültekin de İsmail Saymaz'ın tweetine bir cevap yazarak seçimlerde kazanamayacağını bildiği halde toplumu yanıltanların neden suskun olduğunu sordu.

Gültekin, attığı tweette, "İsmail yanıldığını söylüyor, hepimiz yanılıyoruz. Ama asıl, toplumu bilerek yanıltanlar? umut veriyoruz diye yalan söyleyenler? Kazanamayacağını bildiği halde kazanıyoruz sloganı atanlar? Nerede onlar? Niye suskunlar?" mesajını paylaştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23