• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalova'nın uluslar arası termal otellerin merkezi olması için proje hazırlanacak

Yeniakit Publisher
2020-07-03 16:56:49 -
Yalova'nın uluslar arası termal otellerin merkezi olması için proje hazırlanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "(Yalova'nın) Çok değerli termal kaynağı var. Uluslararası termal oteller, sağlık otelleri merkezi haline gelebilir. Değerlendireceğiz, proje yapmaya çalışacağız burayla ilgili"

YALOVA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yalova'nın çok değerli termal kaynağı bulunduğunu belirterek, "Uluslararası termal oteller, sağlık otelleri merkezi haline gelebilir. Değerlendireceğiz, proje yapmaya çalışacağız burayla ilgili" dedi.

Bakan Ersoy, Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan Sağlık Bakanlığına ait tesisleri gezerek incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Ersoy, termal turizmin Türkiye için önemli olduğuna değinerek Yalova'nın değerli kaynaklara sahip olduğunu ancak gereken gelişmeyi gösteremediğini ifade etti.

Ersoy, tesisleri gezdiğini ve incelediğini dile getirerek, "İlgili bakanlıklarla da görüşüp buradaki alanları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yalova'nın konumu çok önemli bir yerde. Bizim üç tane büyük şehrimizin tam ortasında; hem İstanbul, hem Bursa, hem de Kocaeli var. Hem karadan yeni İzmir otobanıyla birlikte hem denizden ulaşımı çok kolay. O yüzden burada ne yapsanız tutar. Çok değerli termal kaynağı var. Uluslararası termal oteller, sağlık otelleri merkezi haline gelebilir. Değerlendireceğiz, proje yapmaya çalışacağız burayla ilgili. İlgili bakanlıklarla görüşüp Yalova halkının görüşünü alıp doğasına en uygun yer haline getireceğiz." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Karaca Arboretum'da da incelemelerde bulunarak yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı da çektirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cuma namazını Yalova'da kılan Ersoy, Yalova Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.




Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23