• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yakup Süt kimdir nerelidir? Yakup Süt yakalandı mı?

Yeniakit Publisher
2020-02-14 09:49:00 - 2020-02-14 09:55:38
Yakup Süt kimdir nerelidir? Yakup Süt yakalandı mı?

Mafya lideri Yakup Süt, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanmasıyla birlikte Yakup Süt’ün kim olduğu merak edilmeye başlandı.

Mafya lideri Yakup Süt, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanmasıyla birlikte Yakup Süt’ün kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki Yakup Süt kimdir, nerelidir?

Karslı olan cezaevi firarisi Yakup Süt, İstanbul Polisi nin Muğla'da düzenlediği operasyonda yakalandı. Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin İstanbul'un değişik semtlerinde düzenlediği operasyonlarda, Yakup Süt ve 17 adamını çok sayıda silah, el bombası ve vatandaşlardan silah zoruyla gasp ettikleri çek ve senetlerle birlikte yakalanmışlardı. Yapılan sorgulamalardan sonra adamlarıyla birlikte tutuklanarak Kartal Cezaevine konan Yakup Süt, burada hastalığını bahane ederek hastaneye sevkini istemiş ve kendisine eşlik eden Uzman Çavuşun yardımıyla hastaneden firar etmişti. Firardan sonra çalışmalara başlayan polis Yakup Süt'ün kardeşi Yusuf Süt ve aralarında 9 adamın bulunduğu 10 kişiyi Edirne ve İstanbul'daki operasyonlarda yakalamıştı. Milliyet'in haberine göre, "Babaların tetikçisi" olarak tanınan Yakup Süt, adını Kırklareli Cezaevi'nden firar ettikten sonra uyuşturucu gemisi Lucky-S davasından sanık Nejat Daş'ı kaçırma girişimiyle duyurdu. Süt, Daş'ı 1994'te tutuklu bulunduğu Sinop Cezaevi'nden İstanbul DGM'ye geldiği sırada Daş'ın kardeşi Murat Daş'a ait Laleli'deki bir konfeksiyon atölyesinden 10 kadar silahlı adamıyla birlikte kaçırmıştı. Süt, Nisan 1994'te polisin Beylikdüzü'nde yaptığı bir operasyonda cinayet sanığı Dursun Ali Kılıç ve kendisi gibi cezaevi firarisi Vahit Ertuğrul'la birlikte yakalanmıştı. Süt, yakalandıktan sonra çıkarıldığı Şişli Adliyesi'nden firar etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Asker

kim miş mafya? devlet her zaman 18 yaşında. devletten büyük yok. herkes akıllı olacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23