• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yağmur İstanbul'u esir aldı

Yeniakit Publisher
2014-08-07 17:06:00 - 2014-08-07 17:40:50
Yağmur İstanbul'u esir aldı

İstanbul'da beklenen yağış geldi. Dünden bu yana İstanbul için yapılan yağış ve hortum uyarısı kendini ilk olarak Avcılar'da gösterdi. Tüm İstanbul'da hava karardı. Gece gibi oldu.

Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da beklenen yağış ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın yarım saat içerisinde başlaması tahmin edilmektedir. Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ila Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak. İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı.  Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.          

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, üç ilde yaşayan vatandaşları saat 18'den itibaren etkili olacak yağış konusunda uyardı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bugün 18.00'den itibaren yağış ve fırtına beklenirken, bu durumun yarın sabah 9'a kadar devam edeceği bildirildi. Türkiye genelinde de yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor.

YARIN SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Fatih Büyükkasapbaşı, son veriler ışığında yurt genelinde beklenen hava olaylarını değerlendirdi. Saat 12.00 itibariyle Marmara Bölgesinde ale'den başlayarak Marmara Denizi üzerinde fırtına bulutları görüldüğünü anlatan Büyükasapbaşı, bu bulutların önümüzdeki saatlerde sağanak yağışlara neden olacağını söyledi. İl genelini etkileyecek yağışların, bölge bölge görüleceğini belirtti.     

CEP TELEFONUNDA SORUN YOK

Fırtınayla ilgil olarak hurriyet.com.tr'ye konuşan GSM sektörü yetkilileri telefon hatlarında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yetkililer bir elektrik kesintisi yaşansa da baz istasyonlarının bundan etkilenmeyeceğini belirtti.



FIRTINA VE HORTUMA DİKKAT!

Büyükkasapbaşı, vatandaşları, Mevsim itibariyle yer sıcaklığı ve deniz suyu sıcaklığının yüksek olması, üst seviyelerden de serin havanın gelmesi nedeniyle yağış anında kısa süreli fırtına ve kıyıya yakın yerlerde de hortum riski yaratması nedeniyle uyardı.

Son verilere göre fırtına ve hortum riskinin şu sıralarda azaldığını belirten Büyükkasapbaşı ancak saat 18.00'den sonrası için şu uyarılarda bulundu:

"Tahminlerimize göre saat 18.00'den sonra İstanbul, Tekirdağ'ın batı kesimleri, Kocaeli ve Sakarya'da yağışlar şiddetlenecek. Bu gece ve yarın sabaha kadar bu dört ilde kuvvetli yağış ve bunun oluşturabileceği rüzgar, fırtına ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.  İstanbul'da etkili sistemin yarın sabah 9'a kadar sürmesini beklerken, etkili yağış sistemi İstanbul ve Marmara'yı yarın terk edecek."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23