• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den Arap ülkelerine çok sert tepki!

Yeniakit Publisher
2019-03-26 14:40:00 - 2019-03-26 15:51:09
Türkiye'den Arap ülkelerine çok sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Golan Tepeleri kararına sessiz kalan Arap ülkelerini eleştirerek, Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Başkanı'nın, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni işgalci İsrail'in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi kim gösterdi, Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor." dedi.

ABD’nin, Suriye topraklarındaki Golan Tepeleri’nin İsrail’e ait olduğuna yönelik belge imzaladığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Suriye de Arap Ligi’nin üyesi. Bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor; ama bazı Arap ülkeleri, İsrail korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacak, kutsal davalara bunlar sahip çıkabilir mi? Ben Ürdün’ü falan kastetmiyorum, Katar’ı da kastetmiyorum. Benim kastettiğim ülkeler, Kudüs’ün işgali karşısında ABD’ye ses çıkarmayan, Kudüs’ün hamisi Ürdün ve Filistin’e ’Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz ABD’ye ve İsrail’e karşı direnemiyoruz’ diyen Arap ülkelerine. Bunu söylemek hakkım. Kimse sahip çıkmazsa bile Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Devlet Bahçeli ve arkadaşları sesini çıkaracaktır" dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23