• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TÜGVA Ayasofya halısı imza kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-07-03 11:51:00 - 2020-07-03 11:54:33
TÜGVA Ayasofya halısı imza kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Ayasofya’nın yeniden camiye çevrilmesine ilişkin dava Danıştay’da görüldü. Danıştay Savcısı “Ayasofya’yı açmak Cumhurbaşkanlığı’nın takdirindedir, bu nedenle davanın reddi gerekir.” dedi. Danıştay’ın Ayasofya kararı 15 gün içinde açıklanacak. Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusunda toplumsal destek de çığ gibi büyüyor. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 1 milyon imza kampanyası başlattı. Peki TÜGVA Ayasofya halısı imza başvurusu nasıl yapılır? TÜGVA’nın Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyasına başvuru nasıl yapılır?

TÜGVA'dan yapılan açıklamaya göre, 1934'te Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya ile ilgili Danıştay 10. dairesine açılan davanın duruşması sona erdi. Danıştay, Ayasofya ile ilgili kararını 15 gün içerisinde açıklayacağını bildirdi.  Bu kapsamda TÜGVA, yıllardır özlemi çekilen, bir çağı değiştiren Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya'nın secdeye hasretini bitirecek karar için sosyal medya hesaplarından imza kampanyası başlattı.

TÜGVA, dün sosyal medya hesaplarından "#ilmekilmekAyasofya" etiketiyle herkesi kampanyaya davet etti. Twitter'da gündem olan kampanyaya siyasetçiler, akademisyenler ve STK başkanları başta olmak üzere 500 bin vatandaştan destek geldi.

Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği'nin Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için yaptığı başvuruya destek olmak için imza kampanyası başlatan TÜGVA, en kısada sürede müzenin camiye dönüştürülmesini istiyor. Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için destek vermek isteyenler, "http://sevdamizidokuyoruz.com/" adresinden ad ve soyad ile imza kampanyasına katılabiliyor. 

Danıştay’ın Ayasofya kararı

Danıştay 10. Dairesindeki duruşmada, Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneğinin avukatı Selami Karaman, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının iptalini istedi. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararının verildiği tarih itibarıyla hukuka uygun olduğunu bildiren Danıştay Savcısı, görüşünde, "Ayasofya hakkındaki karar geçmişte Bakanlar Kurulu tarafından alınmıştır. Ayasofya'yı açmak Bakanlar Kurulu'nun yani Cumhurbaşkanlığının takdirindedir, bu nedenle davanın reddi gerekir." ifadesine yer verdi. Tarafların dinlenilmesinin ardından Danıştay 10. Dairesi Başkanı Yılmaz Akçil, kararın daha sonra açıklanacağını belirterek, duruşmayı sonlandırdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nazan Dalmizrak

Ayasofya cami ibadete acilsin

halit tunçel

Ecdad yadigarı,özlemlerimin kaynağı Ayasofya camii ibadete açılsın.Zulüm bitsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23