• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ter lekeleri giysilerden nasıl çıkar?

Yeniakit Publisher
2019-08-25 08:39:00 -
Ter lekeleri giysilerden nasıl çıkar?

Ter lekeleri bazı giysilerde kalıcı lekeler bırakır. Bu lekelerden kurtulmak ise bazen kabusa dönüşür. İşte, ter lekelerinin kabusunuz olmaması için uygulayacağınız basit formül...

Yaz sıcaklarında da kış havasında da bolca terleriz. Özellikle genetik yapısı nedeniyle hızlıca terleyenler içinse deodorantla birleşen ve giysilerde oluşan lekeler çile gibidir.

Giysilerde ter lekesi neden oluşur?

Terlemeyi engelleyen deodorantların çoğu alüminyum içerir. Alüminyum ve derideki tuzun birleşmesiyle giysilerde ter lekeleri oluşur. Siyah ve beyaz renkli giysilerde oluşan lekeleri temizlemek ise son derece zordur.

Ter lekelerinden kurtulmak mümkün mü?

Yöntem 1

4 yemek kaşığı karbonatı bir miktar suyla macun kıvamına getirin. Hazırladığınız macunu lekeli bölgeye sürün. Lekeli giysiyi doğrudan güneş ışığı alan bir yerde yaklaşık iki saat bekletin. İki saatin ardından giysiyi her zamanki yönteminizle makinede yıkayın.

Yöntem 2

1 adet limonun suyunu sıkın. Limon suyunun içerisine yarım su bardağı su ekleyin. Hazırladığınız sıvıyı lekenin üzerine dökün. Lekeli giysiyi güneş ışığının altında yaklaşık bir saat bekletin. Ardından giysiyi çamaşır makinesinde yıkayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23