• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Takozlar birliği şimdi de ibadetleri hedef aldı! 'Oruç tutanlar sonucuna katlanır'

Yeniakit Publisher
2019-05-20 15:16:00 - 2019-05-20 16:40:56
Takozlar birliği şimdi de ibadetleri hedef aldı! 'Oruç tutanlar sonucuna katlanır'

Terör seviciliğiyle bilinen Türk Tabipler Birliği üyesi Dr. Eftal Yıldırım, Müslüman aleminin ibadetine dil uzatarak, tüm tıp dünyasının aksine oruç tutmanın sağlığa zararlı olduğunu iddia etti.

Orucun sağlığa olan yararlarıyla ilgili, çok sayıda yerli ve yabancı tıp insanının akademik çalışmaları ve açıklamaları mevcut.

Ancak Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Eftal Yıldırım, bunun aksini iddia etti. Eftal Yıldırım, konuyla ilgili olarak Sol Haber'in sorularını yanıtladı.

TTB'li Eftal Yıldırım'a, oruç tutmanın yararı olup olmadığı, bu konuda çıkan haberlerin doğruluğu soruldu.

"Dengeyi bozar"

Eftal Yıldırım, "Benim açımdan hekimler, doğru bildikleri bilimsel bilgileri aktarmak dışında bir tutum almamalıdır. Orucun, normal biyoritmi ve sağlıklı beslenme döngüsünü bozacağı, ancak bunun kişilerin kendi tercihleri olacağı ve sonuçlarına katlanacakları vurgulanabilir" ifadesini kullandı.

Oruç ile ilgili akademik camiada bir tartışma olup olmadığı sorusu üzerine Eftal Yıldırım, "Akademik olarak bazıları kendi 'inançları'nı pekiştirmek amacıyla tezler ileri sürüyor. Ancak tartışmalar sürüyor, kesin olarak kanıtlanamadığı için… Bu tür tek yanlı medya yayınları, dincilere kendi propagandalarını destekleme olanağı veriyor. Zaten günümüzde yaratılan 'Bilimsel bilgi ve kanıta dayalı tıp karşıtlığı' ortamında, buna benzer algı yaratılmaya çalışılıyor, ancak tersi görüşleri yayınlama olanağı verilmiyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23