MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener’in Antalya’da katıldığı iftar programında başörtüsü takıp çıkarmasına araştırmacı yazar İsmail Nacar’dan tepki geldi.
HAKAN ÖZTÜRK / ANKARA - Akşener’i dini siyasete alet etmekle suçlayan Nacar, “İslam’da başörtüsü, bir Müslüman hanımın namahremlerine karşı kullandığı bir örtüdür ve bu bir Kur’an emridir. Hristiyanlıktaki gibi bir seremoniden ibaret değildir” dedi. Akşener’in çevresinden bazı isimlerin kendisini arayarak “Akşener propagandası” yapıldığını belirten Nacar, “İslamiyet’te başörtüsü; bir kadının namahremlerine karşı kullandığı bir örtüdür. Akşener, Kur’an okunuyor orada başını örtüyor ve Ardından başını yeniden açıyor. Başını açmasının ardından namahremi olan erkeklerle birlikte masada oturuyor” diye tepki gösterdi.
“DİNİ SİYASETE ALET EDİYOR”
İsmail Nacar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meral Akşener, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını yaptı ve akşam namazını kıldı. Namazın ardından iftar yemeğinin verildiği alana başörtüsüyle dönen Akşener, Kur’an okunmasının ardından başörtüsünü yeniden çıkardı. İşte dini siyasete alet etmek buna denir. İslam’da başörtüsü, bir Müslüman hanımın namahremlerine karşı kullandığı bir örtüdür ve bu bir Kur’an emridir. Hristiyanlıktaki gibi bir seremoniden ibaret değildir. Bunun böyle olduğunu o iftar yemeğinde bulunan Durmuş Yılmaz da bilir. Meral Akşener ve beraberindeki kişilere şahsiyetli bir duruşu tavsiye ederim.”
