• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hürmüz’ün muhafızı Ali Rıza Tengsiri şehit oldu!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Hürmüz’ün muhafızı Ali Rıza Tengsiri şehit oldu!

İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren "Büyük Şeytan" ABD ve terör şebekesi İsrail, kalleş saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Ömrünü Haçlı-Siyonist kuşatmasına karşı nöbet tutarak geçiren İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Rıza Tengsiri, düşman hatlarına indirdiği ağır darbelerin ardından düzenlenen hain saldırıda şehit düştü. "Her bir neferimiz birer Tengsiri'dir" diyen İslam muhafızları, Kudüs’ün özgürlüğü ve düşmanın mahvı için yemin tazeledi!

İşgalci İsrail ve sömürgeci ABD’nin İran’a yönelik alçak saldırıları sürerken, cepheden şehadet haberi geldi. Yaklaşık yarım asırlık ömrünü İslam davasına adayan, düşman tesisatlarını yerle bir eden ve son olarak bir ABD savaş uçağını düşürerek müstekbirlerin karizmasını çizen Amiral Ali Rıza Tengsiri, vazife başında şehadete yürüdü. Savunma kalkanını güçlendirmek ve adaları tahkim etmek için bölgede bulunduğu sırada hedef alınan Tengsiri, aldığı ağır yaralarla Rahman'a kavuştu.

Yayımlanan metne göre, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Tengsiri, düşman tesisatları ile altyapısına yönelik ağır darbeler indirilmesi ve bir ABD savaş uçağının düşürülmesinin ardından bölgedeydi.

Tengsiri’nin, kuvvetlerin yeniden organize edilmesi, adalar ile kıyı şeridindeki savunma kalkanının güçlendirilmesi çalışmalarını yürüttüğü sırada saldırıya uğradığı ve aldığı ağır yaralar nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.


“ASKERİ OPERASYONLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK”

Bildiride, İran ulusunun bu tür kayıplara alışık olduğu ve rehberler Ayetullah Hamenei gibi liderlerin ardından dahi duraksamayan mücadelenin, komutanların ölümüyle sekteye uğramayacağı vurgulandı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri personelinin, komutanlarının yokluğunda Hürmüz Boğazı’ndaki mutlak yönetimi sürdürdüğü ve operasyonel kapasitenin korunduğu ifade edildi.

Geçmişte petrol tankerlerine refakat eden süper güçlerin operasyonlarını engelleme ve ABD savaş gemilerini imha etme tecrübesine sahip olan birimin, her bir mensubunun "birer Tengsiri" olduğu belirtildi.

Açıklamada, kamuoyunun önümüzdeki gün ve aylarda yeni gelişmelere tanıklık edeceği yönünde ifadeler yer aldı.

Tarihi kahramanlıklarla özdeşleştirilen Amiral Tengsiri’nin ölümü dolayısıyla İran halkına, orduya ve Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri personeline tebrik ve taziye dilekleri iletildi. Bildiri, Kudüs’ün özgürlüğü ve düşmanın tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik bağlılık yeminine bağlı kalınacağı mesajıyla sonlandırıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

izleyin dısardan karısmayın

bu durumu dikaktlice analiz edin türkiye olarak <<iranıa zamanında biz yardım ettik ne oldu pkk ermenileri rumları destekledi <<ayrıca amerika israilde düşmanımız bırakın vursunlar birbirlerini

bu durumdan cıkarmak ne olduğunu

altaki yorumcu güzel yazmıs <<ders cıkarmak lazım 1* bol füze yapmak 2 bol dron iha siha yapmak 3** bunları engelelmek için füze yapmak 4 yeraltı sıhgınakları yapmak 5 tespit için radar yapmak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23