• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika.... Akşener'in çağrısına Bahçeli'den ilk yanıt

Yeniakit Publisher
2023-08-28 15:51:00 - 2023-08-28 17:01:49
Son dakika.... Akşener'in çağrısına Bahçeli'den ilk yanıt

Meral Akşener'in yerel seçim çağrısına cevap veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "'Ayrı ayrı seçime girme' çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumartesi günü Afyonkarahisar'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partilerin tek tek yerel seçime girmesi çağrısına cevap verdi.

Bahçeli'nin konuşmasının ilgili kısmı şu şekilde:

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın doğasına ve duruşuna müzahir siyasetiyle nasıl mücadele etmişse, aynısıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de ilkeli ve işbirliğini esas alan tavrını gösterecektir. "Ayrı ayrı seçime girme" çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur.

Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda işbirliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır. Pusulasının millet olduğunu iddia eden bir partinin zilletle yollarını tam olarak ayırması, hiçbir tereddüt ve tenakuza düşmeden bunu kamuoyuyla paylaşması ahlaki bir yükümlülüktür.

Cumhur İttifakı'nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde işbirliğini sürdürecektir. Yerel yönetimlere düşen zillet gölgesi cumhurun aydınlık siyasetiyle kaldırılacaktır.

Kutlu yürüyüşümüze katılmak, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleşmesine omuz vermek, merkezi yönetimle yerel yönetim arasında sarsılmaz köprü inşa etmek isteyen kim varsa gönlümüz onlara açıktır. Önce ülkem ve milletim anlayışı etrafında kucaklaşanlarla Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılının tertemiz sayfaları samimiyet, sevda ve inançla yazılacaktır.

Akşener'den ittifaklara yerel seçim çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Afyonkarahisar Kocatepe Mitingi’nde, “Gelin yerel seçimlere her birimiz ayrı girelim” çağrısında bulunmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masaya çok ağır ifadeler" target="_blank">
Meral Akşener'den yerel seçim kararı! Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masaya çok ağır ifadeler
Meral Akşener'den yerel seçim kararı! Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masaya çok ağır ifadeler

Siyaset

Meral Akşener'den yerel seçim kararı! Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masaya çok ağır ifadeler

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Levent tanerı

Chp den kazançla ayrilan umutsuzz partiler bunlardan TURKIYE cum. Tİ NE yarar gelir sadece bir baltaya sap olabilme çabasından öteye gitmez bir gelir kapisı olur ancak

hasel

Akşener değil,akşakrak.Makam kime kalmış.Bu kadının peşinden gidenlere iyi düşünmeleri ve aklı selim tavsiye ediyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23