• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Silahlı HÜRKUŞ'tan Konya'da atış gösterimi

Yeniakit Publisher
2017-04-08 17:20:00 - 2017-04-08 17:21:39

Gelecek yıl Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanan HÜRKUŞ uçağı ve LUMTAS füzesi için Konya'da özel bir atış gösterimi gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanan HÜRKUŞ uçağının LUMTAS füzesi atış gösterimi, Konya Karapınar'da bulunan Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığında yapıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral SalihZeki Çolak, Savunma Sanayii Müsteşarıİsmail Demir ve yabancı ataşeler ile askeri ve sivil üst düzey personelin katıldığı gösterim, takdir topladı.

 

SSM inisiyatifiyle başlatılan "Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi"kapsamında üretilen HÜRKUŞ uçağı, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞtarafından farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanan silahlı versiyonuyla, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerini düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Atış gösteriminde kullanılan LUMTAS ise Roketsan tarafından antitank (tandem) harp başlığına alternatif olarak anti-personel harp başlığıyla da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Halihazırda ATAK helikopterine entegre edilen füzeler, sabit kanatlı uçaklar, İHA'lar, kara ve deniz platformlarından da atılabiliyor.

LUMTAS haricinde, Roketsan tarafından üretilen, zırhlandırılmış yapı, kendini koruma sistemleri, gece görüş uyumlu aydınlatma, veri linki, lazer işaretleme kabiliyetine sahip elektro optik kamera ve gelişmiş aviyonik sistem özellikleri taşıyan yerli güdümlü mühimmat UMTAS/CİRİT/TEBER ile silahlandırılacak olan HÜRKUŞ uçağı, 5 adet harici yük istasyonu ve bin 500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23