• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Show’un kadına şiddet haberi mizansen çıktı

Yeniakit Publisher
2019-01-28 09:41:00 - 2019-01-28 17:04:49

Kadına şiddet yaygarasının mizansen olduğu ortaya çıktı. Show TV’de yayınlanan “Önce dövdü sonra bıçakladı” haberinin 5 provokatör tarafından kurgulanarak kayda alındığı tespit edildi

Kadına şiddet yalanlarıyla aile kurumuna savaş açan ve bu yaygaralarla 6284 sayılı kanunun çıkarılmasını sağlayarak yuvaları parçalayan feministlerin maskesi düştü. Aile sorunlarına yönelik çözüm konularının masaya yatırıldığı her süreçte manidar şekilde medyayı esir alan “kadına şiddet” temalı olayların kurgudan ibaret olduğu, geçtiğimiz günlerde Ordu’da yaşandığı iddia edilen olayın Show TV ekranlarında yayınlanmasıyla gün yüzüne çıktı. Emniyet güçlerinin yürüttüğü titiz araştırma sonucu ‘kadına şiddet’ iddiasıyla ekranlara getirilen haberdeki görüntülerin provokatör şahıslar tarafından kurgulanarak hazırlandığı belgelendi.

‘AİLEYE ŞİDDET’ İÇİN OLUŞTURULAN YALAN

Kadını korumak için hazırlanan ancak aile kurumunu çatırdatan 6284 sayılı kanun, süresiz nafaka, çocuk haczi gibi yanlış hukuki uygulamalara adil çözüm getirilmesi için devlet yetkililerinin her adım attığı süreçte koparılan “kadına şiddet” yaygarasının algı operasyonu amaçlı mizansenlere dayandırıldığı en net haliyle deşifre oldu. Mor Çete’nin başını çektiği feminist oluşumların Türkiye’de yaygın bir şekilde kadınlara şiddet uygulandığı yönündeki iddialarına kanıt olarak sunulan görüntülerin, önceden ayarlanmış kişiler tarafından kurgusal biçimde oluşturulduğu ve haber servisleriyle paylaşıldığı tespit edildi.

MİZANSEN BELGELENDİ, YAYGARA ÇÖKTÜ

Son olarak Show TV’de 12 Ocak’ta yayınlanan, bir erkeğin, sokak ortasında tartıştığı eşini yumruklamasının ardından bıçaklayıp kaçtığını gösteren görüntülerle yayınlanan haberin baştan sona düzmece olduğu tespit edildi. Show’daki “Önce dövdü, sonra bıçakladı” konulu haberle ilgili titiz araştırma yürütenEmniyet Genel Müdürlüğü’nün, söz konusu olayın gerçekte vuku bulmadığını ve görüntülerin 5 provokatör tarafından kurgulanarak kayda alındığını saptadığı bildirildi. Emniyet’in, hem haberdeki kurgu görüntüleri hem de mizansen olayın hazırlandığı anları gösteren video kayıtlarını yayınlaması ile kadına şiddet yaygarası çöktü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“KAMERAYI BAŞLATTIĞINDA BAĞIR, SEN DE VUR!”

Haberde yer alan görüntülerin hazırlanış aşamasında yaşananları içeren video görüntülerinde, mizanseni yöneten kişinin, “Ümit, sen kamerayı başlattığında Selin bağırıyor olsun. Anladın mı? Selin bağırırken kamerayı başlat sen.” dediği görülüyor. Bu sözlerin üzerine kadın ‘oyuncu’ gülerek “Ya ama of ya, yapmıyorum” diyor. Kurguyu yöneten kişi sonrasında, sözde şiddet uygulayan kocaya talimat vererek “De ki ‘ben seni saat 3’ü 11 geçe arıyorum neden açmıyorsun’” ifadelerini kullanıyor. Ardından haberdeki sahne kahkahalar eşliğinde gerçekleşiyor, sözde koca, karısını önce darp ediyor sonrasında da bıçaklayıp kaçıyor...

İŞTE O AÇIKLAMA

Emniyet’in kadına şiddet mizansenini yerle bir eden araştırması sonucu yayınladığı görüntüler, konuya ilişkin algı operasyonu yürüten maskesini resmen düşürüyor. Mizanseni yerle bir eden araştırma sonucunda Emniyet’ten 13.01.2019 Tarihli Basın Açıklaması başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifşaatlara yer veriliyor:

“Bir televizyon kanalının ana haber bülteninde, “Önce dövdü, sonra bıçakladı” konulu haber görüntüsünde, Ordu İli Ünye ilçesinde meydana geldiği belirtilen haber içeriğinde bir bayan şahsın, bir erkek şahıs tarafından darp edilerek bıçaklandığına dair görüntülerin yayınlanması üzerine yapılan araştırmalarda; Belirtilen gün ve öncesi dahil olmak üzere Ordu ili Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğüne intikal eden böyle bir olayın olmadığı, ilçe ve çevre hastanelere bu yönde bir vaka intikal etmediği anlaşılmıştır. Habere konu olay yeri tespit edilmiş ve yapılan araştırmalarda böyle bir olayın olduğuna dair herhangi bir maddi bulguya rastlanılmaması üzerine; görüntülerin detaylı incelenmesinde bu olayın kurgu olduğu anlaşılmıştır.”

SAVCILIK PROVOKATÖRLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATTI

5 kişinin kurgusuyla hazırlanan görüntülerle ilgili savcılığın da harekete geçtiği belirtilen açıklamada, Konunun aydınlatılması için yapılan detaylı çalışmalarda; Söz konusu görüntülerin, 12.01.2019 Cumartesi günü S.V., O.B., A.T., O.K., ve Ü.A. isimli biri bayan toplam 5 şahıs tarafından kurgulandığı tespit edilmiştir. O.B. ile S.V.’nin kendi aralarında bu çektikleri kurgu görüntülerin bir ulusal televizyonun whatsapp ihbar hattına gönderilmesiyle ilgili iddiaya girdikleri ve bu görüntüleri O.B.’nin kendisine ait cep telefonundan televizyon kanalının whatsapp ihbar hattına gönderdiği anlaşılmış olup, konu hakkında Ünye Cumhuriyet Başsavcılığınca “SUÇ UYDURMAK” fiilinden gerekli adli işlem başlatılmıştır.” sözleri yer alıyor.

 

FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23