• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Senin yatacak yerin yok Oğuzhan Uğur! Bunun hesabını vereceksin

Yeniakit Publisher
2023-02-19 12:20:00 -
Senin yatacak yerin yok Oğuzhan Uğur! Bunun hesabını vereceksin

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, depremin en çok etkilediği illerimizden biri olan Hatay'daki izlenimlerini köşesine taşıdı. Depremde kız kardeşini enkazdan çıkardıktan sonra diğer insanlara yardım etmek için koşturan 40 yaşındaki Ömer'in "Hatay'da baraj patladı" yalan haberini "Hatay için ikinci bir deprem" olarak nitelendirdiğini belirten Övür, söz konusu yalan haberi ortaya atan Oğuzhan Uğur'un bunun bedelini hukuken de vicdanen de ödemesi gerektiğini ifade etti.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, depremin en çok etkilediği illerimizden biri olan Hatay'daki izlenimlerini köşesine taşıdı. Depremde kız kardeşini enkazdan çıkardıktan sonra diğer insanlara yardım etmek için koşturan 40 yaşındaki Ömer'in "Hatay'da baraj patladı" yalan haberini "Hatay için ikinci bir deprem" olarak nitelendirdiğini belirten Övür, söz konusu yalan haberi ortaya atan Oğuzhan Uğur'un bunun bedelini hukuken de vicdanen de ödemesi gerektiğini ifade etti. 

Övür, özetle şunları kaydetti:

"Depremin sarstığı bereketli topraklara doğru yola çıkarken aklımda hep olağan bir deprem yıkımı göreceğimi sanıyordum. Öyle olmadığını Gaziantep'ten İslahiye, Akbez, Hassa ve Kırıkhan'a adım attığımda gördüm. Ama "Bu daha neymiş?" dedirtenini ise o güzelim medeniyeler şehri Hatay'a girdiğimde anladım.

Gördüğüm şey deprem değil, küçük bir kıyametin izleriydi. O derin izleri ancak bakanlar değil yaşayanlar anlatabilirdi:

Hataylı bir esnaf anlatıyor:

"Bu deprem değil bir kıyametti. İnanın o 80-90 saniye geçmek bilmedi. Pijamalarımla dışarı çıktığımda soğuk ve bardaktan boşanırcasına yağmur vardı ve zifiri karanlığın içinden sadece 'kurtarın' feryatları duyuluyordu. O an bu kıyamet dedim."

Depremde kız kardeşini enkazdan çıkardıktan sonra diğer insanlara yardım etmek için koşturan 40 yaşındaki Ömer ise ertesi günün akşamı yaşanan bir başka dehşetten söz etti. Uzaktan bakanların "yanlışlık olmuş" diye yorumladığı "Hatay'da baraj patladı" yalan haberinden. Ömer'e göre o yalan haber Hatay için ikinci bir depremdi:

"Gecenin karanlığında enkazda çalışıyoruz. Birçok yerden ses veren insanlara ulaşmak üzereyiz. Birden büyük bir kalabalığın üzerimize doğru koşarak geldiğini gördüm. 'Baraj patladı kaçın' diye bağırarak geliyorlardı. Biz de işi bırakıp nereye koştuğumuzu bilmeden onlara katıldık. O gece en az 8 saat kimse enkaza bakmadı. Bu yalanı uyduranların vebali çok büyük."

"Haberim yoktu" diye açıklama yapan Oğuzhan Uğur'un bu yalanın bedelini hukuken de vicdanen de ödemesi gerekiyor. Sadece onun da değil, deprem anından itibaren onlarca yalana imza atan medya ve siyasi aktörlerin de. (…)"

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekli ismail

böyle vatan hainini devlet serbest bırakıyorsa ve hala tutuklamıyorsa bunda bir iş var diyorum.

Hsn

Ne oldu savciya yalandan bir ifade verdi cikti.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23