• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sapanla atılan bilyenin kurşundan farkı yok

Yeniakit Publisher
2015-02-04 08:12:00 - 2015-02-04 08:41:38
Sapanla atılan bilyenin kurşundan farkı yok

İçişleri Bakanı Ala, “Sapan ile atılan demir bilye, kurşun etkisi yapıyor. Onu alıp gösteri yürüyüşüne, mitinge katılan; ruhsatlı silahıyla katıldığında ne ceza alıyorsa o cezayı alır” dedi.

ANKARA - İç güvenlik paketini eleştirerek, “Sapana iki yıl, silaha bir yıl” iddiasında bulunanları ‘kara propaganda peşinde koşan cahiller’ olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Sapan ile atılan demir bilye kurşun etkisi yapıyor. Onu alıp gösteri yürüyüşüne, mitinge katılan, ruhsatlı silahıyla katıldığında ne ceza alıyorsa o cezayı alır” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde ‘İç Güvenlik Paketi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ala, başından beri İç Güvenlik Paketi’nin içeriğini milletle paylaştıklarını belirterek, “Bir kaç gündür (İç Güvenlik Paketi ile ilgili) tamamen dezenformasyona dayalı lüzumsuz, kara propaganda yürütülüyor. Bu, eğer cahillikten kaynaklanmıyorsa, kurnazlık yapıyorlar. Ne gibi? ‘Sapana iki yıl, silaha bir yıl.’ Bu tamamen yalan. Bunu yazan ya artniyetli ya da cahil, hiç konuyu bilmiyor. Mevcut Ateşli Silahlar Kanunu’na göre, ruhsatsız silahı evinde bulundurmak suçtur, cezası da bir yıldan başlar. Peki sapanı evinde bulundurana ceza var mı? Yok. Pakette var mı? Orada da yok” dedi.

SAPAN, SİLAHTAN FARKSIZ

Bakan Ala, şöyle konuştu:
“Kişi ruhsatsız silahını alıp toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılırsa, o zaman iki ceza birden var. Hem ruhsatsız silah bulundurmaktan hem de silahla toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan. Çünkü ruhsatlı silahla bile gösteri yürüyüşüne katılamaz, katılırsa bu suçtur. Bunun özel düzenlemeleri var. İki cezayı birden alır. Sapan evindeyse mesele yok ama bu mancınığa benzeyen, demir bilye, sapan ki kurşun etkisi yapıyor, onu alıp da gösteri yürüyüşüne, toplantıya ve mitinge katılırsa, işte o zaman, ruhsatlı silahıyla katıldığı zaman ne ceza alıyorsa o cezayı alır. Biz bu cezaları artırdık, doğrudur. Kimse molotofla, silahla, sopayla, yakıcı madde ile demir bilye ile toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmamalı, katılamaz. Toplantı yapacaksa doğru düzgün katılsın, ne söyleyecekse söylesin, biz de onların güvenliğini alalım, demokratik hakkını kullansın. Ama kanunların belirlediği çerçeve içerisinde. Yeryüzünde her yerde bu böyledir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23