• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sansür yok denetim geliyor

Yeniakit Publisher
2020-07-03 09:09:00 -
Sansür yok denetim geliyor

Cumhur ittifakı; terör örgütlerinin, itibar suikastine soyunan tetikçilerin, sapkın akımların ve Türkiye düşmanlarının iftira, yalan ve kumpas merkezine dönüştürdüğü sosyal medyaya çekidüzen vermek için kolları sıvarken, malum zihniyet, “sansür”, “ifade özgürlüğüne neşter” gibi söylemlerle karalama kampanyası başlattı.

 Harun sekmen-Oğuzhan Gültekin-Hasan Eğrigöz 

Akit’e konuşan siyasetçiler, bilişim uzmanları ve hukukçular ise, “Yasaklama gibi bir durum yok. Devlet gençleri ve toplumu korumak için denetim getiriyor. Bireylerin haklarını ve özgürlüklerini koruyarak kamu güvenliğini sağlamak devletin görevidir. Hiçbir denetime tabi olmayan sosyal medya milli güvenlik sorunudur ” dedi.

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’a, dünyaya gözlerini yeni açmış evlatları üzerinden hayasızca saldıran sosyal medya provokatörleri, bardağın taşmasına neden oldu. Başkan Erdoğan’ın sinyalini verdiği, AK Parti ve MHP’nin TBMM’den geçirmek için düğmeye bastığı sosyal medya düzenlemesine destek açıklamaları geldi.

Milli güvenlik sorunu

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut: “Bizler de sosyal medyanın imkanlarından faydalanıyoruz. Yasaklanması gibi bir niyetimiz zaten yok. Bizim iddiamız terör örgütünün propagandasının yapılmaması yönündedir. Uyuşturucuya özendirecek paylaşımlar yapılmasın diyoruz. Bunu mu istiyorlar? İtibar suikastleri gerçekleştirilmesin. Herkes fikir ve düşüncelerini nezaket ve hukuk içerisinde gerçekleştirsin. Ama artık milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Çözülmediği taktirde büyük bir sosyal çürümeyle karşı karşıya kalacağız.”

Sansür değil denetim

Hukukçu Yavuz Çağlar: “Sosyal medya yüzyılın gerçeğidir. Ne var ki sosyal medya şirketlerinin devletlerin egemenlik haklarını yok sayan tavırları, bireylerin hakaret, tehdit, taciz, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama gibi suçları rahatlıkla işleyebildiği ve bu suçlarının cezasız kaldığı bir sahaya dönüştürmüştür. Artık bu mecraya bir yasal çerçeve çizmeyi zaruri kılmıştır. Sansür çığırtkanlığı yapmak doğru değil. Toplumun haklarını ve güvenliğini korumak devletin görevidir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Verileri gizliyorlar

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı: “Yasamızın 12, 17 ve devam eden maddelerinde vatandaşlarımızın kişilik haklarını koruyoruz. Ancak, bu platformlar üzerinden gerçekleşen saldırılara karşı maalesef yargımız hesap sorma noktasında problemler yaşıyor. Sebebi de özellikle uluslararası bağlamdaki bu şirketlerin bilgi vermeden, verileri gizleyerek Türk yargısını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal etmeleridir. Bu yasa ile o hak ihlallerinin önüne geçilecektir.”

Vatandaşın lehine

Sosyal Medya Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay: “Düzenleme vatandaşlar lehine ama bir şekilde çarpıtılmaya çalışılıyor. Yasaklama yok, sansür yok, düzenleme var. Artık yalan, yanlış bilgiler dolaşmayacak. Yeni doğan bebeğe bile hakaret içerikli paylaşımlar oluyor, bunlar engellenecek. Cumhurbaşkanımızın yapılacak düzenlemelerle ilgili düşüncelerini destekliyoruz. Bu konuda gerekli katkıları vermeye hazırız. Öncelikle şunu ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadan sosyal medyanın kapatılması anlamı çıkmaz. Bu açıklamadan; ‘düzenli, düzeyli çok daha kaliteli paylaşımlara zemin oluşturacağı’ anlamı çıkmaktadır.”

Teröre darbe vurulacak

Avukat Özkan Ertekin: “Bu yasa milli ve manevi değerlerimizi, kişisel haklarımızı koruma altına alınmış olacak. Ayrıca, terör örgütlerinin sosyal medya yapılanmalarına da darbe vurma imkanımız olacak.”

Geç bile kaldık

Avukat Hasan İlter: “Bu kanunu bir sansür olarak nitelendirmek yanlış bir düşüncedir. Sansür demek ‘yasaklamak’ anlamına gelir. Burada yasaklanan birşey yok. Ülkemize, milletimize yapılan saldırıların önüne geçmek için yapılan bir çalışmadır. Biran önce hayata geçirilmelidir. Düzenlemede geç bile kalındı.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakkı

Insan hakları ihlalinin bolca yapıldığı sosyal medya denen mezbeleye çeki düzen verilmesi bir zorunluluktur. Kotu niyetlilerin eline bu alanı bırakmamak lazım. İyi insanların ve haklarının korunması için bu düzenleme zorunludur. Dünyanın pek çok yerinde bu tür önlemler var. Herkesin yararına bir düzenleme.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23