• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Samsun seçim sonuçları 24 Haziran 2018 (AK Parti CHP MHP HDP İyi Parti SP)

Yeniakit Publisher
2018-06-24 19:09:00 - 2018-06-24 19:09:24
Samsun seçim sonuçları 24 Haziran 2018 (AK Parti CHP MHP HDP İyi Parti SP)

Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. 24 Haziran seçim sonuçlarını 924 bin 381 seçmenin bulunduğu Samsun merakla bekliyor. Samsun 24 Haziran seçim sonuçları ne oldu? YSK cumhurbaşkanı seçim sonuçları, Samsun AK Parti oy oranı, HDP Samsun seçim sonuçları, MHP Samsun oy oranı, Cumhur İttifakı Samsun oy oranları, CHP Samsun oy oranları, İYİ Parti Samsun sonuçları, Saadet Partisi Samsun seçim sonuçları ile Cumhur İttifakı Samsun sonuçları, Millet ittifakı Samsun sonuçları Sorularının cevabını 24 Haziran günü sitemizde bulabilirsiniz.

Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. 24 Haziran seçim sonuçlarını 924 bin 381 seçmenin bulunduğu Samsun merakla bekliyor. Samsun 24 Haziran seçim sonuçları ne oldu? YSK cumhurbaşkanı seçim sonuçları, Samsun AK Parti oy oranı, HDP Samsun seçim sonuçları, MHP Samsun oy oranı, Cumhur İttifakı Samsun oy oranları, CHP Samsun oy oranları, İYİ Parti Samsun sonuçları, Saadet Partisi Samsun seçim sonuçları ile Cumhur İttifakı Samsun sonuçları, Millet ittifakı Samsun sonuçları Sorularının cevabını 24 Haziran günü sitemizde bulabilirsiniz

YSK seçim yasaklarını kaldırdığında 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin Samsun seçim sonuçları, Samsun’da hangi parti önde çıktı? Bolu’da AK Parti kaç milletvekili çıkardı, CHP Samsun’da kaç milletvekili çıkardı, MHP Samsun’da kaç milletvekili çıkardı, Samsun’da İYİ Parti ne kadar milletvekili çıkardı ve AK Parti Samsun’da oy oranı ne oldu? CHP Samsun’da ne kadar oy aldı?, Samsun’da MHP ne kadar oy aldı? İYİ Parti Samsun’da ne kadar oy aldı? Bu sorularının yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’da ne kadar oy aldı?, Muharrem İnce Bolu’da ne kadar oy aldı?, Samsun’da Meral Akşener ne kadar oy aldı?, Temel Karamollaoğlu Samsun’da ne kadar oy aldı? Samsunlular AK Parti MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na mı yoksa CHP İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nı mı tercih etti? Samsun’da Cumhur İttifakı ne kadar oy aldı? Samsun’da Millet ittifakı ne kadar oy aldı? İşte tüm bu soruların cevabını 24 Haziran akşamı Yeniakit.com’dan takip edebilirsiniz.

SAMSUN 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ


ÖNE ÇIKAN VİDEO

24 Haziran seçimlerine girecek partiler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde ittifak yaparak seçimlere girme kararı aldı. AK Parti, MHP ve BBP Cumhur İttifakı çatısı altında CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi de Millet İttifakı adı altında 24 Haziran seçimlerine girecek. 24 Haziran Samsun merkez ve ilçe seçim sonuçlarının ne olacağı vatandaşlar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor.

 

Peki Samsun ve ilçelerinde hangi parti ne kadar oy alır? Sorusuna aslında 1 Kasım ve 7 Haziran seçimleri kılavuzluk etmekte. Samsun son olarak, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 3 bin 148 sandık kurulmuş bu sandık sonuçlarına göre, AK Parti % 63,7, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) % 20,4, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) % 12,5, HDP % 0,6 oy alırken, Kocaeli 1 Kasım seçimlerinde  AK Parti 6, CHP 2,ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Yine 1 Kasım seçimlerinde Hakkari seçimlere katılım oranı % 86,5 olmuştu.

1 Kasım seçimlerinde Samsun milletvekili seçilenler

AK Parti: Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı

CHP: Kemal Zeybek, Hayati Tekin

MHP: Erhan Usta

24 HAZİRAN AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ahmet Demircan

Yusuf Ziya Yılmaz

Çiğdem Karaaslan

Fuat Köktaş

Orhan Kırcalı

Bekir Keleş

Elif Coşkun Bilgin

Caner Göktepe

Muhammet Yasir Okudan

 

SAMSUN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Kemal Zeybek

Neslihan Hancıoğlu

Hüseyin Şahin

Müşfik Veysel Erdoğan

Mehmet Özdağ

Arzu Sabuncu

Murat Çan

Yılmaz Karagöz

Işık Özkefeli

 

SAMSUN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

ERHAN USTA

ABDURRAHMAN ÇAMAŞ

MURAT CAMADAN

ERDEM OKAN

CEMALETTİN KOLA

YÜKSEL ÜNAL

MİNE AKTAŞ

YAKUP AKIN

HAMİ KORKMAZLI

 

SAMSUN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mediha Oya Yağcı

Celal Kocabıyık

Efraim Vayiç

Ali Dursun Kurt

Fikri Yolaydın

Kubilay Öztürk

Cemil Aksu

Sevda Özbek Yakut

Yusuf Kır

 

SAMSUN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bedri Yaşar

İbrahim Özyer

Hüseyin Acar

Birsen Öztürk

Akın Üner

Önder Fatih Şenol

Hakan Kiper

Ayşe Ayan

Furkan Özdemir

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23