• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şam’da ilginç ziyaret! Darbeci Sisi’den Türkiye’ye karşı küstah hamle

Yeniakit Publisher
2020-03-09 16:07:00 -
Şam’da ilginç ziyaret! Darbeci Sisi’den Türkiye’ye karşı küstah hamle

Mısır basını, darbeci Sisi’nin İstihbarat başkanını Şam’a göndermesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da artan etkisine karşı koymaya yönelik, bir adım olarak nitelendirdi.

Mısır’ın darbeci lideri Sisi, Türkiye karşıtı cepheyi genişletmek için, İstihbarat başkanını Şam’a gönderdi. Mısır basını, Kahire’nin bu girişimini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da artan etkisine karşı koymaya yönelik, bir adım olarak nitelendirdi.

Libya'da BM'nin tanıdığı Ulusal Uzlaşma Hükümeti'ne savaş açan Ulusal Ordu Lideri Hafter'in Suriye'nin başkenti Şam'a giderek, Esed rejimi ile Türkiye karşıtı mutabakat imzalamasından sonra, dün de Şam'a ilginç bir ziyaret gerçekleştirildi.

Mısır'ın darbeci lideri Sisi, Türkiye karşıtı cepheyi genişletmek için, İstihbarat Teşkilatı Başkanı'nı Şam'a gönderdi.

Şam’a ziyaret

Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel, dün Suriyeli mevkidaşı ile görüşmek üzere başkent Şam'ı ziyaret etti.

El-Masdar News'in, Şam'daki bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Abbas Kamel, Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Mamluk ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geldi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynağa göre, Abbas Kamel'in ziyaretinin amacı terörizmle mücadelede Suriye ve Mısır arasındaki koordinasyonu güçlendirmek ve Kahire ile Şam arasındaki ikili ilişkileri yeniden canlandırmaktı.

Abbas Kamel'in ziyareti, Libya Ulusal Ordusu (LNA) lideri Halife Hafter'in gönderdiği Libya heyetinin, Şam'da büyükelçilik açma çalışmalarını sürdürdüğü bir sırada gerçekleşmesi dikkat çekti.

Bilindiği gibi Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel, 2 Mart'ta güvenlik anlaşmaları imzalamak amacıyla bir dizi Arap ülkesine resmi bir gezi başlattı.

Mısır basını ise Kahire'nin bu girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da artan etkisine karşı koymaya yönelik atılan bir adım olarak nitelendirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi Ungay

Esaddan medet ummaya başladıysa durmu vahim demektir.

Ax111

Dostlar Sisi'nin sonu yakın. O zavallıyı fazla büyütmeyin gözünüzde. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23