• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sabotaj mı? Tarihi konak yok oldu!

Yeniakit Publisher
2019-08-19 01:36:00 -
Sabotaj mı? Tarihi konak yok oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki tarihi Helvacı Konağı, çıkan yangında küle döndü.

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki tarihi Helvacı Konağı, çıkan yangında küle döndü. Yangının sıçradığı bitişik konakta ise hasar meydana geldi.

Yangın, akşam saatlerinde Konakoğlu Mahallesi 597 Sokak'ta Hüseyin Helvacı'ya ait iki katlı tarihi Helvacı Konağı'nda çıktı.

Konaktan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ahşap konağı saran alevler, bitişikteki başka bir konağa da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu söndürülen yangın, tarihi konağı kullanılmaz hale getirdi. Alevlerin sıçradığı diğer konakta ise hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hatice

Uzuldum orayi kesinlikle yakmislardir yeni sahipleri uzun suredir bir sey yapamiyordu cok cok guzel islenmis bir konakti zaten orayi oturulamaz hale getirmislerdi uyusturucu ve tiner muptelasi olanlar kullaniyordu fareler cirit atiyordu belediyede chp ye gecti herhalde care bulamadilar hemen onun yaninda resimde gorulen evde oturdu ailem keske bir cozum bulsalardi ve o guzelim konak heba olmasaydi kim yapmis ustalik isteyen bir yapiydi bu gune kadar kac tane belediye geldi gecti kimse yakmasina musaade etmemisti osmanli doneminin bir hatirasiydi keske kultur bakanligi onu yeniden eski haline donusturup kultur merkezi yapsaydilar yeni baskan hdp kokenli chp den secilmis bir doktor simdi o mahallede bayagi sorunlu evler de var onlarada boyle bir care bulup belki kensel donusumu gerceklestireceklerdir bilemem sadece o konagi bakimsizliktan ve ilgisizlikten bu hale getirdiler cok uzuldum ceyhanda bir konaga sahip cikmadilar karadenizli olsaydi oyle bir yapiya sahip cikardi yazik oldu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23