• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'nın Suriye'den neden çekildiği açıklandı

Yeniakit Publisher
2016-03-15 17:55:00 - 2016-03-15 18:07:28
Rusya'nın Suriye'den neden çekildiği açıklandı

Suriyeli muhalif komutanlar, Rusya'nın askeri güçlerini azaltmasındaki temel sebepleri, "rejimin sahadaki başarısızlığı, bazı bölgesel güçlerin müdahale tehdidi ve operasyonların Rusya'ya getirdiği ekonomik yük" şeklinde açıkladı.

Suriyeli muhalif komutanlar, Rusya'nın askeri güçlerini azaltmasındaki temel sebepleri, "rejimin sahadaki başarısızlığı, bazı bölgesel güçlerin müdahale tehdidi ve operasyonların Rusya'ya getirdiği ekonomik yük" şeklinde açıkladı.

Ahraru'ş Şam Genel Askeri Sorumlusu Ebu Yusuf el-Muhacir, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını azaltmasına dair yaptığı açıklamada, bu kararın kendileri için sürpriz olmadığını, ateşkesin başından beri bu yönde hazırlıklar gördüklerini belirtti.

Rus hava saldırılarının azalmasının da bunun bir belirtisi olduğunu söyleyen Muhacir, Rusya'nın, rejim güçlerinin karadaki performansına dair en başından beri hoşnutsuzlukları olduğunu savunarak, "Rejim güçleri yapılması gerekenleri yapamıyor ve belirlenen hedeflere ulaşamıyordu. Operasyonların beraberinde getirdiği ekonomik yük, Rusya'nın işini zorlaştırdı" dedi.

Genel olarak Rus hava saldırılarının azalacağına işaret eden Muhacir, rejim için zor ve istisnai durumların dışında Rus saldırılarının büyük oranda duracağını düşündüklerini belirtti.

"Rejim bu müdahaleyle temelsiz bir özgüven kazandı"

Şam Cephesi Resmi Sözcüsü Muhammed Ahmed de Rusya'nın müdahalesinin en başından beri yanlış olduğunu vurgulayarak, "Rusya'nın müdahalesi rejimin düşüş aşamasına girdiğinin en büyük göstergesiydi. Rusya rejimi kurtarmak için geldi. Rejim bu müdahaleyle birlikte temelsiz bir özgüven kazandı ve çok iddialı açıklamalarda bulundu" diye konuştu.

"Rusya rejime olan desteğini durdurmaktan bahsetmiyor"

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Güney Cephesi komutanlarından Ebu Ayham el-Acır da Rusya'nın aldığı askeri güçleri azaltma kararına şüpheyle yaklaştıklarını kaydetti.

Acır, "Rusya sadece Suriye'den çekileceğinden bahsediyor, rejime olan desteğini durdurmaktan bahsetmiyor" diyerek şunları dile getirdi: Rusya'nın çekilme kararı ayrıca Suudi Arabistan öncülüğünde 20 ülkenin katılımıyla düzenlenen Kuzeyin Gök Gürültüsü tatbikatının ve Suudi Arabistanlı yetkililerin 'Dış güçler Suriye'ye müdahil olmaya devam ederse, biz de müdahil oluruz' şeklindeki açıklamalarının da bir sonucu."

 

 

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23