• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Filistin hamlesi

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Rusya'dan Filistin hamlesi

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Filistin tarafının talebi üzerine Sergey Lavrov ve Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Hüseyin eş-Şeyh ile telefonda görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Hüseyin eş-Şeyh ile telefonda Gazze Şeridi'ndeki durumu görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Filistin tarafının talebi üzerine Lavrov ve Şeyh telefon görüşmesi yaptı.

Gazze'deki durumun ele alındığı görüşmede, Gazze'de ilan edilen ateşkesin uygulanmasına ve yıkılan sivil altyapının yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmaların başlatılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.


 

Batı Şeria'daki durumun da iyileştirilmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, Bakan Lavrov, Moskova'nın Filistin meselesine uluslararası hukuk çerçevesinde kapsamlı çözüm bulunması ve Filistin Devleti'nin kurulması gerektiği yönündeki ilkeli tutumunu teyit etti.

Görüşmede ayrıca, Filistinliler arasında birliğin sağlanması konusu istişare edildi.

Lavrov ile Şeyh, Rusya ile Filistin arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesiyle ilgili konuları da ele aldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23