• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
"Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

2017-05-16 12:22:33
"Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Ramazan geliyor. Şimdiden vücudumuzu hazırlamamız lazım." diyerek önemli uyarılarda bulundu...

#1
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu 9. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan Karatay, "Sağlıklı Beslenme" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

#2
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Karatay, burada yaptığı konuşmada, şekerden ve zararlarından bahsederek, doğal dahi olsa şekerin bağırsaklardaki kötü bakterileri beslediğini anlattı. Unun modern buğdaydan yapıldığı belirten Karatay, "Bu cüce buğdaylar gluten bulundurur. Gluten bağırsaklara gittiğinde hücreleri parçalıyor. Bunlar parçalanınca doğal dahi yesek gıdalar tam hazım olmadan büyük moleküller halinde kana geçiyor. Kanda dolaşınca da kan hücreleri mikroplarla savaşmak için lökositleri öne sürüyor ve vücutta bir mücadele başlıyor. Bu kronik yangıdır. 'Benim şekerim, tansiyonum var' şikayetinin altında sağlıksız beslenme vardır." dedi.

#3
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Canan Karatay, önemli olanın hastalıkların önüne geçmek olduğunu vurgulayarak, "Benim babam Kurban Bayramında kuyruk yağı yerdi. Ne hastalandı, ne bir şey oldu. Şeker hastasıydı, bir tepsi üzüm yerdi. Şeker hastalığı genetik değildir, önlenebilir. Annem bize şeker vermedi. Biz zeytinyağı içerek büyüdük. Yeni jenerasyon AVM çocuğu, kantinde yemek yiyor. Bu anneler çocuklarını böyle büyütüyor." şeklinde konuştu.

#4
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Ramazan ayındaki beslenme düzeniyle ilgili de uyarılarda bulunan Karatay, sahurda ceviz, peynir, yumurta ve köy tereyağı yenmesini önerdi.

#5
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

İftarda çorba, zeytin ve pişen bir yemeğin yenmesi gerektiğini anlatan Karatay, şöyle konuştu: "Ramazan geliyor. Daha vakit var. Şimdiden vücudumuzu hazırlamamız lazım. Şimdiden bol su içmeye başlayın çünkü ramazanda akşama doğru ortaya çıkan baş ağrısı susuzluktan dolayıdır. Onun için şimdiden vücudunuzu sulandırmaya başlayın.

#6
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Son dakikada çok su içmek önemli değil çünkü bütün vücudun içine sağlıklı suyun girmesi lazım. İkincisi bağırsaklarınızın çok iyi çalışması lazım. O zaman acıkmıyorsunuz, başınız ağrımıyor. Orucun zeytinle açılması gerekiyor. Hazreti Peygamber de orucunu zeytinle açardı.

#7
Foto - "Ramazan pidesinin içini bol tereyağıyla doldurup tüketin!"

Ramazan pidesinin sağlıklı olduğunu sanmayın ama yemeden de yapamayacağınızı biliyorum. Onun için pidenin içini açıp yarısını bol tereyağı ile dolduracaksınız. Zararını azaltmak için bol köy tereyağı ile veya zeytin yağına batırarak yiyebilirsiniz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23