• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Dr. Erdem'den önemli uyarı: Hırsızla karşılaştığınız zaman...

Yeniakit Publisher
2019-05-19 21:49:00 - 2019-05-19 22:43:55

Prof. Dr. Tevfik Erdem, Ankara'nın Bent Deresi semtinde yaptığı araştırmalardan edindiği tecrübelerini yeniakit.com.tr ile paylaştı. Prof. Erdem, hırsızlık konusunda bazı uyarılarda bulunarak, "Evimizde hırsızla karşılaştığımız zaman onunla mücadele etmek yerine ona çıkış yolunu göstermemiz çok daha avantajlı olacaktır. Çünkü bu eylemi yapmaya karar veren hırsızların büyük bölümü uyuşturucu madde kullanıyor." dedi.

 Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr 

2014 yılında, Ankara'nın Bent Deresi semtinde sosyal bir araştırma yapan Prof. Dr. Tevfik Erdem, deneyimlerini yeniakit.com.tr ile  paylaşarak hırsızlığa karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

'Hırsızın hedefini güçleştirmeliyiz'

"Hırsız eğer bir yeri, kendi tabiriyle 'patlatmayı' düşünüyorsa ona engel olmak mümkün değil." diyen Prof. Erdem, "Burada esas olan şey hedefi zorlaştırmaktır. Pencereleri açık bırakmamak, kapıda kilit varsa ikinci bir kilit vurmak, arabanızda alarm varsa bir direksiyon kilidi takmak gibi önlemlerle hırsızın  hedefini güçleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

'Hırsızların büyük çoğunluğu uyuşturucu madde ile bu eylemi yapar'

Hırsızların büyük çoğunluğunun uyuşturucu madde kullanarak bu işi yaptıklarını söyleyen Prof. Erdem, şu uyarıda bulundu:

"Hırsızla karşılaştığımız zaman onunla mücadele etmek yerine ona çıkış yolunu göstermemiz çok daha avantajlı olacaktır. Hırsız eğer hırsızlık yapmaya gittiyse hap almadan gitmiyor. Oraya her şeyi göze alarak gelmiştir. O yüzden eğer canımızı değerli olarak görüyorsak ki malımız yeniden kazanılabilecek bir şey, onun evden çıkışını sağlamak çok daha mantıklı olacaktır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Prof. Dr. Tevfik Erdem, arabası olanlar için de şunları söyledi:

"Değerli eşyalarımızı herkesin göreceği şekilde araba bagajına koymaktan çekinmeliyiz. Bir dakika bile olsa birileri gördükten sonra eşyalarımızı araç içine ya da bagaja asla bırakmamalıyız."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23