• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Perde arkasında ‘Aymaz’ mı var?

Yeniakit Publisher
2018-05-16 12:25:00 -
Perde arkasında ‘Aymaz’ mı var?

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in geçmişi, Fetullahçı çete lehine yaptığı açıklamalarla dolu. Akşener, FETÖ’ye kol kanat geren açıklamalarını FETÖ’cü Aymaz ve Sönmez ile yaptığı gizli görüşmelerin sonrasında mı gerçekleştirdiği merak konusu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, FETÖ’cü Abdullah Aymaz ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in eski şöförü Murat Sönmez ile gizli görüşmeler yaptığının gündeme gelmesi, Akşener’in Fetullahçı çete ile olan bağlantısını yeniden tartışma konusu yaptı. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından ifşa edilen ‘sır’ görüşmelerde her 15 günde bir Aymaz ve Sönmez’le kapalı kapılar ardında buluştuğu belirtilen İP Lideri Akşener’in geçmişi, örgüt elebaşı Gülen ve yapılanmasına yönelik destekleyici açıklamalarla dolu. “FETÖ’cülerle yaptığı görüşmelerin sonrasında mı yapıldığı” sorusunu gündeme getiren açıklamalar, Akşener’in siyaset sahnesine atıldığı günden 15 Temmuz sürecine kadar uzanıyor.

28 ŞUBAT’TA GÜLEN’E KALKAN OLDU

Akgündüz tarafından uzun yıllar boyunca her 15 günde bir İstanbul’da Zaman yazarı Aymaz ve Gülen’in şoförlüğünü yapmış olan eski Gabon Konsolosu Sönmez’le bir araya geldiği ifşa edilen Akşener, 28 Şubat sürecindezulme uğrayan hiçbir İslami kanaat önderi hakkında ses çıkarmazken, Erbakan Hükümeti için “Beceremediniz bırakın” diyerek 28 Şubat’ın figüranlığını yapan Gülen’i açıkça savundu. 2001 yılında Fetullah Gülen’le ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz tutuma karşı Akşener, “Vatana hizmet ajanlık mı oldu” dedi.

Aynı dönemde firari FETÖ’cü Emre Uslu ile sosyal medyada yazışan Akşener, 19 Temmuz 2013’te Uslu’nun “Bugün pozitif takılacağım nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Ne var etrafta pozitif?” sözlerine Twitter’dan “Siz bulamaz iseniz biz ne yapalım?:)” cevabı veriyor. Uslu’nun, “Hayır bu gün gerçekten pozitif olacağım. Siz iyi haber verin bari sn. Bakan?” cevabına Akşener, “Ben muhalefetim olmaz. Siz bulunki rahat uyuyalım:)” karşılığını veriyor. Uslu ise şu manidar sözleri sarf ediyor: “Cumhurbaşkanı adaylığınızı açıklasanız pozitif olurdu.”

SLOGANI DARBEYE İLHAM OLDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İP Lideri Meral Akşener, bizzat katıldığı 4. Türkçe Olimpiyatları’nda Gülen ve mensuplarına övgü dolu sözler söyledi. “Yurtta Sulh Konseyi” adlı FETÖ cuntasının 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminden önce Akşener, “Yurtta sulh cihanda sulh” kavramını slogan olarak kullandı. Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açtığı dönemde Akşener, yandaşlarına yönelik “15’inden sonra işler değişecek” mesajı verdi. Akşener, darbenin başarısız olmasının ardından “Yurtta Sulh” söylemini bir daha da yapmadı. Meral Akşener’in 2001-2016 yılları arasındaki dönemde FETÖ’ye kol kanat geren açıklamalarının, FETÖ’cü Aymaz ve Sönmez ile yaptığı gizli görüşmelerin sonrasında mı gerçekleştirdiği merak konusu oldu.

GÜZELLEME YAPTI

Meral Akşener, 2013’te Gülen’in anlatıldığı belgeselde dinlerarası diyalog güzellemesi yaptı. ‘Umut Yolcusu’ adlı belgeselde konuşan Akşener, “Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmayı mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın hiç kimseye bir zararının olmadığı aksine faydasının olduğuna inanıyorum” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23